Nya Zeeland Police Museum


Att resa till Nya Zeeland , se till att ta tid att besöka polismuseet i landet. Turister kallar i hemlighet en av de bästa museerna i staten, och erfarna kritiker anser att ett av de tio mest intressanta polismuseerna i världen som är känd för modernitet.

Polismuseums historia

1908 utfärdade New Zealands regering ett memorandum enligt vilket alla polisstationer i landet åtagit sig att skicka materiella bevis, utgjorde i "högprofilerade" brott i landets huvudstad. Så började New Zealand Police Museum, öppnade i Wellington , som blev prototyper av det berömda Krim Museum of England - Scotland Yard.

Polismuseet fanns i huvudstaden till 1981. Senare bestämde tjänstemän att överföra den till byggnaden av polishögskolan i staden Porirua.

Museumskompositionen för en lång tid var otillgänglig för de vanliga invånarna och endast 1996 öppnades några av hallarna. Den globala moderniseringen av museet, som organiserades 2009 av lokala myndigheter, gav slutligen tillfälle att överväga hela samlingen, vars bildning spenderades ett sekel.

Varför skapades polismuseet i Nya Zeeland?

Huvudmålet som möter Polismuseet i Nya Zeeland i vår tid är att använda den ackumulerade erfarenheten att utbilda framtida poliser i alla yrken inom yrket.

Museutställningar är också föremål för föreläsningar, seminarier, utflykter, utformade för att berätta för den ojämna allmänheten om landets brottsbekämpningssystems historia. Människans arbetstagare försöker skapa en vänlig atmosfär av kommunikation och övertyga unga turister om vikten av att lita på relationerna mellan medborgare och människorättsaktivister.

Information för turister

Nya Zeelands polismuseum är öppet för besök varje dag från kl. 08.00 till 17.00. Inträde är gratis. För en omfattande studie av museets historia är det bättre att gå med i turnégruppen. Om du bara bestämmer dig för att passera tiden i polismuseets väggar, kan du helt utan guide och självständigt gå igenom sina hallar.

Hur kommer man till sevärdheterna?

Du kan komma till museet på stadsbussar nr 236, N6, som tar dig till ett kollektivtrafikstopp som heter RNZ Police College - Papakowhai Road. Efter ombordstigning kommer du att erbjudas en vandring, som tar högst 10 minuter. Tidsälskare kan ta en taxi eller hyra en bil.