Kan jag tvätta min kappa i tvättmaskinen - tips för säker och effektiv tvätt

Frågan är huruvida det är möjligt att tvätta en kappa i en tvättmaskin för många, när det är med kallt väder när man tittar på skåpet är det uppenbart att ytterkläderna ska sättas i ordning. Om det inte finns någon märke med ett utkorsat handfat på produktens etikett, vilket innebär att det endast kan bli kemtvätt, kan du ta en chans att göra en våt.

Är det möjligt att tvätta en rock i en skrivmaskin?

Den perfekta metoden att återvända kläderna till sitt ursprungliga utseende är att gå till kemtvättarna. Men det här alternativet är inte lämpligt för många. Därför stiger frågan om kappan raderas i skrivmaskinen. Det här rengöringsalternativet kan användas om du observerar vissa nyanser:

 1. Tvätta påsen noga i varuautomaten. Före dykning är det viktigt att studera all vårdinformation på etiketten.
 2. Du kan tvätta den med en kappa som inte har en förbjuden ikon för att använda våtbearbetning. Det är viktigt att produkten har några limmade delar - de kan bli oanvändbara.
 3. Innan tvätten börjar, bör tyget kontrolleras för färghastighet, speciellt om den är flätad.
 4. Päls tillbehör innan proceduren startas måste vara lossad eller piskad. Om detta inte är möjligt, är svaret på frågan om du ska tvätta kappan med kanten i tvättmaskinen - negativ, det är bättre att vägra sådan rengöring.

Hur man tvättar en rock i en skrivmaskin?

Det viktigaste är definitionen av materia, varifrån saken sys. Av dess kvalitet och efterföljande åtgärder beror. Det finns allmänna principer för att tvätta kappan:

 1. Före proceduren, ta bort elementen från metallen från produkten, så att det inte finns rostiga fläckar på tyget. Lås och fästelement måste stängas.
 2. Den genomsnittliga tillåtna temperaturen för våtrengöring är 40 ° C, ibland mindre.
 3. Från tvättprodukter är det lämpligt att välja barns schampo utan färgämnen eller blandningar för känsliga tyger.
 4. Skölj saker bättre många gånger så att de inte har gula skilsmässor.
 5. Tvätta kappan i tvättmaskinen görs i "mild" läge, spinning är inte aktiverad.
 6. Torkning väljs utifrån materialet - på axlarna eller på horisontalplanet.
 7. Att överdriva en sak är förbjuden, genom gasbindning bör det vara väl förångat.

Hur tvättar man en draperad päls i en automats?

Denna typ av tyg till tvättmetoderna är mycket krävande. Om ärmarna eller botten av produkten är smutsiga, är det klokare att tvätta dessa områden med tvållösning och borste. Om du inte är nöjd med resultatet kan du ladda ner objektet till maskinen med hänsyn till enkla regler:

 1. Tvättning av draperingsskiktet i tvättmaskinen utförs vid en temperatur av högst 30 ° C, det är bättre att ställa in 15-20 ° C.
 2. Spinnläge måste tas bort.
 3. Om det finns limmade sektioner på produkten, är det bättre att inte genomföra proceduren.
 4. Du kan torka saken på axlarna omedelbart och sedan behandla den med het ånga genom en ångbåt.

Hur tvättar man en kashmirfrack i en automats?

Materialet från cashmere är mycket finicky, så att saken inte krymper, du kan tvätta den lokalt. Det är nödvändigt att späda tvättmedlet i kallt vatten, fuktar svampen och gnuggar den smutsiga platsen. Så att skilsmässorna inte dyker upp, ska lösningen inte koncentreras. Produkter från 100% cashmere kan bara tvättas för hand. Det är rimligt att använda medel för att ta bort fläckar, efter behandling ska de tvättas av med kallt vatten. Om syntetiska fyllmedel anges på etiketten, är maskinvaskning möjlig med hänsyn till sådana normer:

 1. Tvätta kashmirskiktet i tvättmaskinen utförs vid en temperatur av högst 30 ° C.
 2. Det rekommenderas att endast använda de mildaste rengöringsmedelskompositionerna.
 3. Kramning rekommenderas inte. När du klämmer, vrid inte tyget, men pressa det lätt med händerna.
 4. Torkning - horisontellt, följt av en förändring av materialet när det blir vått. Efter det att mattan har torkat, kan det hängas på hängaren.

Hur tvättar man en ullrock i en tvättmaskin?

Principer för maskintvätt av övre ullkläder:

 1. Använd när tvätt är önskvärt specialpulver eller kapslar med gel för ull.
 2. Tvättning av ullskikt i tvättmaskin utförs vid en temperatur av 30 ° C, om ullhalten är mindre än 90% - du kan ställa in nivån på 40 ° C.
 3. Det är tillåtet att köra endast ett känsligt program utan att skölja, spinna och torka.
 4. Torka ytterkläderna på ull på axlarna vertikalt, tidigare vikning av alla veck.
 5. Något fuktig det järn genom gasbindning, slår på en varm temperatur på järnet. Häng sedan igen på tremmen för att torka.

Efter tvätten, byn ullrock - vad ska man göra?

Det är inte ovanligt för en situation där kläderna, efter att ha ignorerat tillverkarens råd på etiketten, förlorar sin ursprungliga form, lägger sig ner. Om byn ullrockar efter tvättning kan du försöka sträcka den med en av metoderna:

 1. Häll i en behållare med varmt vatten 30 ° C, tillsätt 3 msk. sked ammoniak, 2 msk. sked av alkohol och terpentin och rör om. Sätt på kappan i lösningen i 40 minuter, skaffa den, skölj den i vattnet med en liknande temperatur, pressa ut lite, sprida ut den på en platt yta och täck med en handduk.
 2. Du kan använda väteperoxid - 2 msk. skedar för 10 liter varmt vatten. Coat läggs i en lösning, försiktigt ger den rätt form och lämnar i 2 timmar. Skölj och torka sedan i ett horisontellt tillstånd, täckt med en frottéduk.