Fästning av Wright Hill


Fortress Wright Hill - är en landmärke förort till Wellington, Nya Zeeland . För idag är den listad i listan över historiska platser i den första kategorin. Överraskande, Fortet användes aldrig för sitt avsedda syfte. Ett grandiöst projekt skapades i flera år 1935-1942, varefter två 9,2 tums vapen installerades i två år. Planerna var också tredje, men andra världskriget slutade och behovet av en fästning försvann.

Vad ska du se?

Fortress Wright Hill - denna grandiösa militära struktur, som krävde kolossal kommunikation för att säkerställa lönsamhet. För detta ändamål grävdes många kilometer av tunnlar på ett djup av 50 fot. De var planerade att användas som lager och kontor lokaler, det finns även flera stora rum avsedda för vistelsen av myndigheter. Tyvärr är inte alla rum och salar öppna för utflykter, men besökare har möjlighet att inspektera flera 600 meter tunnlar. Detta är mer än tillräckligt för att bedöma fästningen.

Efter turnén har besökarna en klar uppfattning om de skyddsåtgärder som Nya Zeeland tog under andra världskriget.

Ett intressant faktum

  1. Underjordiska rum användes upprepade gånger som landskap i europeiska filmer, men fortets största "roll" var i filmen "Ringets brödraskap". Tunnlar har gett en unik ljudpalett för filmens röstverkan.
  2. För att komma in i fästningen kan du bara öppna dagar: Day of Waitangi, ANZAC DAG, Drottning av Nya Zeelands drottning, Arbetsdag och 28 december. Under de återstående dagarna kan du bara gå runt fortet och använda tabletterna för att ta reda på intressanta fakta om fästningen.

Hur kommer man dit?

Fästningen ligger på Wrights Hill Rd. För att nå det måste du gå längs Karori Avenue och sedan vända dig till Campbell St, köra förbi Ben-Ben Park och efter 750 meter sväng höger och du kommer att vara bredvid Wright Hill.