Musik för viktminskning

En person är inneboende att inte bara absorbera mat, för att tillfredsställa den fysiologiska hungeren, men också att njuta av musik, samtidigt som den uppfyller den psykologiska hungeren. Dessutom är vi alla, även de som har en elefant i öronen, inte främlingar till rytmens känsla. Detta ledde till att forskare skulle använda musik för att gå ner i vikt.

effekt

Ett av universiteten i Montreal genomförde en serie studier, som skannade frivilliga hjärnor medan de lyssnade på musik. Uppgiften var följande: Skanna hjärnan medan du lyssnar på musik som volontären tyckte om, skanna sedan hjärnan under inflytande av neutral musik och sedan alternativt populärt med neutral musik. Som ett resultat, under "favorit" -musiken ökade produktionen av dopamin, lyckonhalten med 9%.

Viktminskning med musik, enligt forskare, bör handla ovillkorligt, eftersom lyssna på dina favoritlåtar verkar som en choklad ätit - en liten skakning på huden och gåsstötar på baksidan. Dessa reaktioner är en typisk yttre manifestation av det högsta nöje.

Spårlista istället för tårta

Det är nödvändigt att inse att musik som bidrar till viktminskning inte minskar kaloriinnehållet i mat, brinner inte fett , inte påskyndar ämnesomsättningen. Musik ersätter mat när vi, på grund av känslomässiga störningar, tristess, dekadens, klättrar upp i kylskåpet för att ta till sig något "sorg". Det betyder att en sådan metod att gå ner i vikt hjälper oss att pacifiera, stabilisera vår mentala hälsa och utesluta permanent dum och skadlig beslagtagning av problem.

Vad ska musik vara som?

Musik för viktminskning - radikalt från träning till musik för viktminskning. I det första fallet kommer vår uppgift att lugna ner, slappna av och bli tilltalade. I den andra - jubel upp, laddad med energi, hoppa högre och crouch lägre. Musik för att gå ner i vikt är inte musik för fitness, det är musik som du kan meditera.

Kompositioner bör vara uteslutande instrumentala, eftersom register med ord kommer att distrahera oss och ge oss extra mat för tanken till hjärnan. Du skulle vilja ha musik .

Kommersiella rörelser

Så snart som slutsatsen uppnåddes att musiken hjälper till att gå ner i vikt klassificerade spa genast denna metod i sina prislistor. Nu i salongerna finns möjligheten att meditera till musiken för viktminskning, och under avslappningen kommer du att göra olika spabehandlingar.

Effektiv blasfemi

Trots det faktum att musiker anser en sådan utilitaristisk attityd till högre konstblasfemi, förnekar de fortfarande att när man lyssnar på musik förlorar de inte bara känslan av hunger utan också tiden, tyngdkraften och markens känsla under foten.

Vi erbjuder en lista över kompositioner av modern instrumental och klassisk musik som kan minska aptit på grund av produktionen av lyckosjukdomet - endorfin:

 1. Johann Pachelbel - Canon i D major
 2. Fazil Say - Kara Toprak (Black Earth)
 3. Antonio Vivaldi - Vinter (från serien "Årstiderna")
 4. Johann Sebastian Bach - Suite nr 3
 5. Ludovico Einaudi - Divenire
 6. Jon Schmidt - All Me
 7. Jon Schmidt & Steven Sharp Nelson - Michael Meets Mozart
 8. Goran Bregovic - Underground Tango
 9. Edward Grieg - Morning (från sviten "Per Gynt")
 10. Johannes Brahms - The Lullaby
 11. Yiruma - floden strömmar i dig
 12. Pyotr Tchaikovsky - Concerto för piano och orkester nr 1
 13. Claude Debussy - Månsken
 14. Yann Tiersen - La Valse d'Amelie
 15. Dagdrömmen - jag saknar dig
 16. John Williams - Tema från Schindlers lista
 17. Clint Mansell - Lux Aeterna
 18. Wolfgang Amadeus Mozart - Concerto för piano nr 23, Adagio
 19. Hans Zimmer - Tid
 20. Maurice Ravel - Bolero
 21. Yuki Kajiura - BT
 22. Frederic Chopin - Fantasy Impromptu
 23. Johann Strauss (son) - På den vackra blå Donau
 24. Johann Strauss (far) - Marsh Radetsky
 25. Sergei Rachmaninov - Prelude i C Sharp Minor
 26. Handel - Sarabanda
 27. Charles Camille Saint-Saëns - Svanen
 28. Franz Schubert - Serenade
 29. Vittorio Monti - Celdash
 30. Franz Liszt - Nocturne nr 3
 31. Peter Tchaikovsky - Pas de deux från baletten Nötknäpparen
 32. Georges Bizet - Övertur till operaen "Carmen"
 33. Philip Glass - Glasverk
 34. Joe Hisaishi - Howls rörliga slott
 35. Carl Orf - O Fortuna
 36. Gustav Mahler - Slut på den åttonde symfonin