Åka skidor för nybörjare

Skidåkning är en typ av skidåkning, som används i bergskidåkning för en ramp från bergskedjor. Deras historia går tillbaka till slutet av 1800-talet i Norge. Inledningsvis började de träna enkla skidor med hjälp av en halvstyv bindning, så började skidorna förbättra sig. Bergskidåkning i den moderna världen är en högteknologisk utrustning, som för deras skapande använder de tekniska och vetenskapliga prestationerna av mänskligheten.

Av de stora skidorterna skiljer sig följande kategorier:

  1. Racing , de kallas också sportaffär, är höghållfasta skidor som ger pålitlighet vid hög hastighet.
  2. Carving är skidor, där de rider på beredda nedfarter. Dessa skidor är bekväma och mjukare.
  3. All-Mountain är en universell typ av skidor. Dessa skidor är perfekta för skidåkning på jungfru land, backar och kompakta backar.
  4. Stora berg - de beter sig bra när de arbetar på lös snö.
  5. Freestyle - dessa skidor är lämpade för amatörskidåkning på olika backar.

Även skidorna är indelade i klasser:

  1. A - racing, designad för tävlingar.
  2. B, C - för massförbrukning.
  3. D - mer billiga skidor för massförbrukning.

Skidåkning - tips för nybörjare

Skidorna är mjuka och svåra. Mjuk utförsåkning för nybörjare kommer att göra det bästa. Stabil - för användning i sport tävlingar.

Smala skidor används bäst på istäckta nedgångar, eftersom de är lättare och smidigare. En bred version används för skridskoåkning på djupare snötäcke, eftersom det är stabilt. Det antas också att ju bredare sokan på skidspåret är desto mer kontrollerbar. Långa skidor anses vara stabila, korta är mer hanterbara.

Valet av skidåkning för nybörjare måste nödvändigtvis ske med hjälp av en försäljningskonsult. Berätta på vilken nivå du skridskor. Om du är nybörjare, så är skidor för skidåkning i medelstora och låga hastigheter, tillräckligt mjuka.

När man väljer bergskidor för nybörjare orienterar de sig också för en persons vikt, eftersom denna parameter också är av stor betydelse. För en man med medelvikt är skidorna 10 centimeter kortare än sin egen höjd. För en mer slank man måste du välja skidor ännu kortare. Ju högre din ridningsnivå, desto fler modeller kommer du att kunna erbjuda, och förutom de listade uppgifterna måste du styras av dina önskemål. Vilka backar vill du åka? Gillar du hög hastighet? Vill du lära dig att hoppa från ett springbräda och göra tricks?

Också du måste ta hand om valet av skor, deras styvhet kontrolleras helt enkelt. Bära dem, luta framåt, motståndet på ramen och bestäm graden av styvhet. Om du bara lär dig, slutar du bättre valet på ett mindre styvt alternativ, men om du är van vid fysisk stress och inte kommer att sluta med grundläggande färdigheter, är det meningsfullt att köpa omedelbart mediumhårdhetskor. Glöm inte att du går till bergen, där snön ligger och det är ganska kallt, se till att det finns plats för skor i stövlarna för en varm socka. Det är bäst att ta skor i större storlek, då kan du säkert bära ullstrumpor och inte vara rädd för att frysa.

Kläderna ska vara varma, lätta nog och bekväma och nödvändigtvis vattentäta, annars på första dagen kommer du att skämma bort ditt nöje. Och ta hand omedelbart av de goda glasögonen. Spara inte pengar för en bra instruktör, som snabbt lär dig att åka skidor .