Hur byter du vatten i akvariet?

För att behålla ekosystemet i ett tillfredsställande tillstånd tar akvarister bort de bildade föroreningarna, skadliga för fisken. I ett akvarium är det vanligtvis inte svårt att byta vatten , men processen tar tid och lite kunskap.

Oftast övas det att ta bort 10% av vätskan per vecka eller 20-25% varannan månad. Att avvika från detta förhållande i riktning mot ökningen är opraktiskt, eftersom de etablerade förhållandena bryts, vilket kan skada ekosystemet. Helt förändras vattnet är nödvändigt, i regel endast i sällsynta fall när förhållandena i akvariet kränks kardinalt med utseendet av slem.

Sekvens av åtgärder

Grundregeln är att vattnet ska stå i en vecka för att väder klor. Praktik visar - för att ordentligt ändra vattnet, hälls det in för att bosätta sig omedelbart, då nästa del fylls i akvariet.

Utför proceduren i en viss sekvens:

  1. Stäng av elektriska apparater.
  2. En ren trasa torkar glaset på insidan.
  3. Beskära växter.
  4. Tvätta filtret .
  5. Avloppet installeras under vattenhalten i akvariet. Vätskan dräneras i hinken med hjälp av en slang, som är placerad i ena änden nära botten.
  6. Pumpa ut luften ur röret med en sifon. Ibland suger luften upp i munnen, och för att inte svälja smutsigt vatten måste du vara försiktig. När vätskan är på läpparna placeras slangen i en hink.
  7. Vänta tills akvariet lämnar så mycket vatten som det är planerat att byta ut.
  8. Ta ut slangen.
  9. Häll den färdiga vätskan och försök att mjuka huvudet, till exempel genom att byta ut en tallrik.
  10. Slå på elektriska apparater.

Snabbt, utan påstående kan du ändra vattnet i akvariet om du köper särskilda tillsatser, eftersom de neutraliserar skadliga ämnen.