Hur man gör ett hus ur lådan?

Spelet i "House" är en favorit tidsfördriv av tjejer i förskola och grundskolaåldern. Ibland är pojkar också entusiastiskt inblandade i spelet. Det finns inte en sådan ung dam som inte skulle drömma om att äga sitt eget hus. Självklart, i vilken leksaksaffär du kan köpa ett färdigt, fabriksbyggt hus. Men det är mycket mer intressant att göra ett hus ur en kartong med egna händer, och till och med locka till sig den lilla en till sitt arrangemang. Hur man gör ett hus ur lådan, kommer vi konsekvent att berätta.

Du behöver:

Hur man gör ett hus ur lådan?

 1. I den färdiga rutan planerar vi med en linjal och skär ut en stor knivbåge (dörr) på ena sidan med en brevpapper och på två sidor gör vi små fönsteröppningar.
 2. Sidor från gamla barnböcker är lika och klistrade inuti huset (du kan använda papper med ett litet mönster för scrapbooking eller resterna av tapeter).
 3. Naturligtvis är fönstets öppningar inte förseglade!
 4. För tillverkning av kakel för limning av huset bakar vi färg. För större effekt gör vi kakel med flera färgnyanser. För att få en ljusare nyans lägger du till vit färg till den gröna (eller den du valde).
 5. Kakel för limning av huset från utsidan, vi målar i badet, låt det torka (du kan också använda bladen färdigfärgad papper, men barnet kommer att vara intresserad av att delta i målningsprocessen).
 6. Vi limar väggarna med PVA lim, alternerande ark enligt skugga, väl tätning av veck och skär på lådan.
 7. Det limmade huset ska se bra ut!
 8. På samma sätt målar vi arken med mörk färg och klistrar in dem på toppen av lådan. Husets tak är klart!
 9. Klipp ut en symmetrisk figur av två mörka pappersark och klistra in den på lådans bakvägg.
 10. Rita en rektangel på den klistrade figuren, skär ut längs linjerna. Fönstret i plattformen erhålls.
 11. Vi klistrar "gräs" på botten av huset.
 12. Du kan sy gardiner till fönstren. Möblerna kan bestå av självgjorda möbler eller förse ett hus med små möbler i dockor.

Ett barnhus ur lådan för långa intressanta spel är klart! Och du har gjort ett steg till närmande med ditt eget barn, för ingenting gör människor närmare än gemensamma användbara aktiviteter.

Du kan också göra ett av dockans hus med egna material med olika material.