Vätska i pleurhålan

Det finns ett litet utrymme mellan de inre och yttre skikten i pleura i bröstet. När pleurvätska börjar ackumuleras i pleurhålan diagnostiseras pleurisy. I detta fall blir broschyren inflammerade och i de flesta fall bildas exudat på dem.

Orsaker till vätskeansamling i pleurhålan

Nästan alltid pleurisy är sekundär. Det vill säga, denna sjukdom är inte den viktigaste, och det verkar mot bakgrund av något mer allvarligt problem. Ofta ackumuleras vätskan i pleurhålan av följande skäl:

Normalt bör pleurhålan fyllas med vätska, men det finns mycket lite av det i utrymmet. När inflammationen är mellan arken kan ackumulera upp till flera hundra milliliter exsudat.

Symptom på att vätskan samlas i pleurhålan

Det sätt som pleurisy kommer att manifestera sig beror först på orsaken till sjukdomen och för det andra på mängden ackumulerad vätska. Men det finns flera vanliga tecken på sjukdom. Bland dem:

Behandling av tillståndet i närvaro av vätska i pleurhålan

Först måste du bestämma varför sjukdomen började. Efter detta bör de huvudsakliga ansträngningarna göras för att eliminera orsaken till sjukdomen. Om det finns liten vätska i pleurhålan kan du använda läkemedel:

  1. Narkotika med ospecifik sklerosionsverkan - Talc, Doxycyklin och andra antibiotika - används nästan inte idag. När de behandlas injicerar de droger genom insufflation genom dränering.
  2. Cytostatika är mer effektiva: Etoposid, Bleomycin, Cisplatinum.
  3. Immunoterapi är obligatorisk.

När det finns för många vätskor, kan en läkemedelsbehandling inte göra. I sådana fall utförs en punktering och exsudatet avlägsnas.