Marsabit National Park


Kenya exciterar fantasin och fascinerar ögonen som inget annat land i Afrika. Nationella parker och parker här räknas, föreställ dig dig själv, ca 60! Primordial natur, sällsynta djur, ett ofattbart antal fåglar, skapa ett märkligt rykte för landet en sådan djurpark under öppen himmel. De gränslösa expanserna av savannen, snötäckta bergstoppar och utdöda vulkaner, snövit stränder och fantastiska sjöar kommer att lämna ett ovanligt positivt intryck av en resa till Kenya . Marsabit National Park är en av de färgstarka platserna där du fullt ut kan njuta av den rika naturens mångfald i Afrika.

Vad lockar Marsabit National Park?

I själva verket kom namnet "Marsabit" från samma släckta skydds vulkan, som bland annat gav namnet till det distrikt där parken ligger. Från den lokala dialekten översätts den som ett "kallt berg", vilket är mycket symboliskt, eftersom vulkanen länge har ansetts vara ooperativ, och i kratern ligger ett system av sjöar som fascinerar med sin skönhet. Utseendet på parken är mer som ett berg, täckt av en tät skogsplätt, som sträcker sig mitt i en ödemark. En gång Marsabit var en del av ett stort ekosystem som inkluderade sådana reserver som Samburu , Shaba , Buffalo Spirngs och Losai, men med tiden förvärvades statusen för en separat nationalpark.

Marsabit National Park grundades 1949. Vid sitt område når den över 1500 kvadratmeter. km. Sådana stora territorier ger skydd och mat för många arter av sällsynta djur. Men i första hand är detta område känt som en stor fågelreservat, och också för att den största zebras befolkningen bor här. Skogsområden av en utdöd vulkan lockade också sådana djur som impala antilop, babianer, giraffer, skogsdjur, afrikansk buffel. Oftast kan de hittas nära Lake Paradise, som ligger i vulkanens krater - det är här djuren kommer att bevattna.

De vanligaste invånarna i parken bland fåglarna är Turako, spår och väv. Dessutom kan du hitta sällsynta arter av larks och griffins, buzzards, somaliska strutsar. Totalt finns i Marsabit National Park mer än 370 fågelarter. Förutom ovanstående fördelar med detta område är det omöjligt att inte nämna en enda funktion - det här är ett stort antal färgglada afrikanska fjärilar som bor här.

Utvidgningarna av Marsabit National Park är enorma och färgglada, och det är inte möjligt att lära känna alla sina underverk och egenskaper på en dag. För dem som vill fullt ut fördjupa sig i naturen av en utdöd vulkan finns det flera campingplatser på parkens territorium. Det mest färgstarka området är området nära Lake Paradise, bredvid vilket du kan stanna kvar på natten.

Hur kommer man dit?

Nära Marsabit i Kenya är en liten flygplats som serverar inrikesflyg. Dessutom kan du ta buss till närmaste stad Isiolo, och där att hyra en bil.