Lymfedräneringsmassage

Idag, om du går till någon salong för att rätta till en figur , kommer du förmodligen att erbjudas ett förfarande som lymfdräneringsmassage som ett första steg. Idag är dess effektivitet inte längre ifrågasatt. Det finns flera sätt att implementera det, vilket förtjänar särskild uppmärksamhet.

Fördelar med lymfatisk dräneringsmassage

Lymfedräneringsmassage visas inte bara för dem som upplever några hälsoproblem, men också för människor friska - för förebyggande. Det är ingen hemlighet att det är lymfdränering som gör att du kan bli av med ödem, omdirigera stillastående vätska och stimulera immunsystemet. Detta gör det lätt att besegra många inflammatoriska processer, stress, depression och andra biverkningar av vårt raka stadsliv.

Separat vill jag notera den estetiska sidan: Effektiv lymfdräneringsmassage från celluliter, och brukar också tona väl huden och lindrar kroppen av flabbarhet.

Lymfedräneringsmassage: kontraindikationer

Lymfedräneringseffekten är mycket användbar för människokroppen, men det finns också kontraindikationer. Dessa inkluderar:

I en bra salong, innan du utses för ett sådant förfarande, kommer läkaren att vara säker på att bekanta sig med dina sjukdomar och genomföra en grundlig undersökning för att få reda på om en sådan massage kan skada dig.

Lymfedräneringsmassage: Teknik att utföra

Många människor är intresserade av hur lymfdräneringsmassage är klar. Det finns flera grundläggande variationer - massage sker antingen manuellt, antingen med hjälp av en speciell apparat eller genom att använda vakuum (detta är en delmängd av hårdvara massage). Beroende på djupet kan olika tekniker behövas - tryckbehandling, mesoterapi, myostimulering eller LPG. Bara efter att ha valt en teknik kan man bestämma hur ofta man ska göra lymfatisk dräneringsmassage. I olika fall kan läkaren föreskriva en annan varaktighet och antal kurser.

Manuell version av lymfatisk dränering är ett mycket trevligt förfarande, som utförs av en professionell massör. I det här fallet är tillvägagångssättet för klienten helt individuellt, eftersom experten exakt kommer att känna av var stressen ackumuleras och vilken av zonerna som krävs mer uppmärksamhet.

Hårdmetal lymfdränering utförs på en speciell mikroström-enhet där du kan välja individuella parametrar för varje klient - längden och frekvensen av puls och pausens varaktighet. Denna teknik är mycket effektiv för att återställa muskelton, hjälper till att avlägsna överskottsvätska, läker celluliter och tar bort svullnad.

Vakuumlymfdräneringsmassage utförs av en professionell massör med hjälp av specialrör. Professionalism är viktigt här - rören måste trots allt röra sig tydligt längs lymfflödet, så att proceduren är säker och ger kroppen maximal nytta.

Som regel hjälper specialister i skönhetssalongen kunderna att bestämma vilket förfarande som ska väljas och föreslå de lämpligaste alternativen för fortsatt behandling. Lymfedräneringsmassage i sig ger en lätt viktminskningseffekt, men det är bäst att använda det som det första steget i korrigeringen av figuren. I det här fallet kan du uppnå optimala resultat på mycket kort tid.