Sorrento, Italien

Sorrento är en liten stad vid Tyrrenska havet i Italien. Det fick sitt namn från ordet "Sirion", vilket betyder "land av sirener". Den här staden anses vara den första feniciska kolonin, även om den senare ockuperades av romarna.

Trots att Sorrento är en populär italiensk utväg, är det inte lika trångt som Ligurien eller Sicilien . Här kan du vila tyst och njuta av de vackra seascapes, varmt klimat och ovanligt för oss den italienska atmosfären i stadslivet.


Sorrento landmärken

I Sorrento hittar du inte de grandiösa sevärdheterna som är kända för hela världen. Men det finns fortfarande något att se. Här är några av de intressanta platserna i Sorrento, var värda ett besök.

Duomo katedralen utmärker sig för sin ovanliga arkitektoniska eklekticism. Den byggdes i den neo-gotiska stilen, och senare byggdes den igen, med funktioner av romansk, bysantinsk stil och renässans. Det är värt att uppmärksamma katedralens klocktorn med den gamla klockan av keramik. Inom Duomo ser du gamla fresker, skickligt snidat trä och den berömda majolicaen.

Torget Sorrento är uppkallat efter den lokala poeten Torquato Tasso. Det är här att nattlivet i staden är koncentrerat - klubbar, restauranger och trendiga affärer. På Tasso-torget finns statyer till patronen Saint Anthony och poeten Tasso själv, liksom Correale-palatset och Carmine-kyrkan, som går tillbaka till IV-talet. Här kommer shoppinggatan - Via Corso.

Att vara i Sorrento, var noga med att göra en rundtur i Villa Comunale. Denna urbana Sorrento Park anses vara den mest romantiska platsen i staden på grund av den bisarra lokala naturen och originalverk av italienska skulptörer. Från den botaniska parken Villa Comunale kan du njuta av en fantastisk utsikt över Neapelbukten. Vid ingången till parken är kyrkan St. Francis.

Det är värt att besöka Correale de Terranova Museum. Denna byggnad med tre våningar innehåller utmärkta samlingar av antika möbler, målningar av olika europeiska konstnärer och unika exempel på antikporslin.

Det finns i Sorrento och andra mindre populära turistattraktioner - museer, katedraler och kyrkor. Men till och med bara tillbringa en dag som går längs de lokala gatorna eller njuta av traditionella sorrentinska rätter, du kommer definitivt att njuta av det.

Semester i Sorrento

Det finns flera sätt att komma till staden Sorrento i Italien. Det enklaste sättet att komma hit från Neapel är med buss, båt eller färja. Du kan också nå med bil (50 km) eller dra nytta av järnvägstransporten.

Vila i Italien kommer att glädja dig med en mängd hotell i Sorrento. Turister som kommer hit på biljetter, bor oftast i stora fyra- och femstjärniga hotell. Reser ensam, många föredrar att bo i små privata hotell. Förorterna i Sorrento är begravda i grönska, och den charmiga atmosfären i mysiga lägenheter kan inte bara vara trevlig.

När det gäller stränderna i Sorrento, kom ihåg att detta är en utväg med en smal (50 m) sandremsa belägen under branta klippor.