Låg placentation under graviditeten - 21 veckor

Vid ultraljud vid 21 veckors graviditet kan en kvinna höra från en läkare om låg placentation. Inte alla framtida mammor har en uppfattning om detta. Vi kommer att berätta om detta och vi kommer att dwella i detalj om vad denna kränkning är farlig för processen med graviditet och vad man ska göra för en kvinna med låg placentation.

Vad menas med ordet "låg placenta"?

Detta fenomen uppmärksammas i det fall barnets plats själv är knutet till livmodern ganska lågt och delvis blockerar ingången till det. Normalt borde placenta ligga i uterus fundusområdet. det är där som de bästa förutsättningarna för bildandet av uteroplacental blodflöde. Det är med hjälp av denna anatomiska utbildning att moderens organism kommunicerar med fostret och överlämnar alla nödvändiga näringsämnen.

Om vi ​​talar om avståndet från moderkakan till livmoderns livmoder, som ska vara normalt, är det minst 6 cm. Därför diagnostiseras kvinnan vid 5,5 cm med "låg placentation" och tas för kontroll.

Vilka är orsakerna till det låga fästet på barnets plats i livmodern?

Efter att ha förstått vad termen "låg placentation" betyder är det nödvändigt att nämna de främsta orsakerna till utvecklingen av denna överträdelse. De vanligaste av dessa är:

Faktum är att orsakerna till utvecklingen av en sådan överträdelse är mycket större, vilket ofta gör diagnosen svår.

Hur ska en kvinna uppträda vid låg placentation?

Efter en sådan diagnos får den gravida kvinnan många rekommendationer från läkare och instruktioner, vilket måste följas strikt. Så, den framtida mamman med en liknande typ av kränkning är helt enkelt kontraindicerad:

Kön med låg placentation, även gammal, är kontraindicerad. Saken är att under samlag det finns en ökad risk för infektioner i reproduktionssystemet, och dessutom kan kärlek leda till avlossning, avlägsnande av låglåga placenta.

Med låg placentation bör en kvinna vid 21 veckors graviditet noggrant övervaka förändringar i hennes kropp. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt vaginalt urladdning. När även några droppar blod uppträder måste du informera läkaren om det. I sådana fall är den förväntade mammen i sådana fall sjukhus, vilket gör att hennes tillstånd kan utvärderas i dynamik.

Som redan nämnts ovan bör fysiska övningar med låg placentation begränsas. Vissa experter hävdar emellertid att vissa aktiviteter, med en mindre överträdelse, tvärtom kan underlätta migrering av moderkakan och därigenom helt eliminera överträdelsen. Till exempel rekommenderas en gravid kvinna att utföra svängningsrörelser, står på alla fyra på golvet. Tonvikten ligger på armbågarna, inte borsten.

Vad är behandling av låg placentation vid graviditet?

Som sådan utförs inte specifik behandling för denna överträdelse. En kvinna är under noggrann övervakning av läkare, som regelbundet granskas av ultraljud, vilket gör att du kan utvärdera rörelsen för ett barns ställe. I 9 av 10 fall har låg placenta ett positivt resultat.

Med låg placentation, som hittades även vid 21 veckors graviditet, har födelsen sina egna egenskaper. Med tanke på det lilla avståndet mellan livmoderns livmoder och moderkakan, förlossar obstetrikern blåsan i sig och fixerar placentan med hjälp av barnets huvud. Detta är nödvändigt för att förhindra för tidig avlägsnande av barnets plats. Med fullständig stängning av ingången till livmodern, - en akut kejsarsnitt är föreskriven .