Kyckling med äggplantor

Gourmet, läckra och friska rätter kan beredas med kyckling och aubergine kött som huvudprodukter. Naturligtvis behöver vi några andra ingredienser: unga grönsaker, doftande gröna och kryddor.

Kyckling, braised med aubergine, tomat, paprika och unga potatis

ingredienser:

beredning

Vi ska laga mat i en kastrull eller en stor stekpanna med högpensel.

Förbered först auberginen - ta bort giften från dem. Vi ska skära auberginen i kuber eller små kubar av medelstorlek och fyll det med kallt vatten i en skål. Efter 10-20 minuter kommer vi att tömma vattnet och tvätta det.

Vi gör kycklingen: Vi delar upp det i delar. Det är bättre att sätta nacken och tillbaka i buljongen. Vi kommer att ha ett bröst (klipp det i 2-4 delar), ett helt ben (2-3 delar) och en tjockare del av vingarna.

Vi ska värma upp smöret eller fettet i kastrullen och steka de finhackade lökarna. Lägg till delar av kycklingen och steka alla ihop på medium värme i ca 5 minuter, vänd över spateln. Vi minskar elden och täcker den med lock. Stew under locket i ytterligare 15 minuter, om det behövs, lägga till vatten eller olasat bordsljus vin.

Lägg till den beredda aubergine och potatis (du kan skära varje potatis i 4 delar). Efter 10 minuter lägger du sötpipan, skärs i korta rånar, finhackade tomater och kryddor (vid behov, tillsätt mer vatten). Stew i 10 minuter.

Något coolt, servera, ströts med finhackad vitlök och gröna, med färska färska kakor (det är bra att använda en blandning av grovt vetemjöl och kornmjöl för platta kakor). Till en sådan maträtt är det bra att servera hemlagad lätt oslad vin eller ett glas frukt rakiya.

Du kan på något sätt ändra detta recept och laga en kyckling med aubergine, oliver och unga bönor. Lägg i så fall de unga bönorna omedelbart efter stekning av köttet. Och oliver utan gropar - i slutet av matlagningsprocessen. Potatis kan uteslutas eller lämnas - din verksamhet. Istället för potatis kan du lägga till broccoli , demonteras i kattungar (lägg den till 15 minuter före beredskapen). Försök att göra utan dill, använd bättre rosmarin.