Kebab - recept

Nästan varje nation har sin egen version av kebab, vi har en autentisk doner och lulia: den första är beredd med bitar på en vertikal grill, och den andra är gjuten med malet korv och brunad i denna form. I båda fallen finns en enkel och tillfredsställande maträtt, som är bekväm att laga utomhus och ta med dig. Läs recepten av våra versioner av kebab nedan.

Lulia-kebab - recept i ugnen

Om det inte finns möjlighet att laga kebab på grillen, kan du göra det i ugnen. Naturligtvis är den fantastiska lukt av kol i ugnen inte uppnådd, men köttet kommer fortfarande att förbli saftigt och gott.

ingredienser:

beredning

För traditionell lulia slipas köttet manuellt med hjälp av axlar eller knivar, men om det inte finns någon tid för denna enkla procedur, så skicka helt enkelt nötköttet med lamm genom köttkvarnen. Den resulterande fyllningen generöst salt, tillsätt nymalet peppar, kummin och paprika. Tillsätt köttet med doftande gröna och hackade lök. Slå nu hakan på arbetsytan i några minuter och lämna i kylan i ungefär en timme. Form kebab och lägg dem på ett bakplåt. Baka liljan vid 200 grader i 15-25 minuter (baserat på storleken).

Receptet på lammkebab på grillen på spettar

Vid framställning av lulia på spettarna är det viktigaste att det malet köttet från dessa spett inte faller rakt in i kolen. Undvik detta, vilket hjälper det välhackade köttet, som efter blandning med resten av ingredienserna bör avskräckas och kylas.

ingredienser:

beredning

Om möjligt, hugga köttet för hand, annars kapa biten med köttkvarn. Mala löken och kombinera den med hackad vitlök. Tillsätt blandningen i fyllningen och sprinkla kryddorna. Tillsätt det malet köttmalet mint, en nypa salt och blanda allt bra. Slå den resulterande blandningen på arbetsytan minst 10 gånger eller tills hakan blir viskös och klibbig, efteråt, lämna den i kylan i 3-5 timmar. Från den färdiga fyllningen bildar du kebabar och steker dem på kolarna tills de är klara.

Lulya-kebab - ett recept i en stekpanna

ingredienser:

För kebab:

För sås:

beredning

Hacka nötköttmassan, försiktigt slå den och blanda sedan med hackade örter och kryddor. Lämna hakan i ett par timmar i det svala.

Häll spettarna med vatten och lämna i en halvtimme. Skär skivorna och sätt på dem delar av fyllning. Skaka kebab i korv och stek sedan över medium värme med en droppe olja tills den är kokt.

Receptet på sås till kebab lulia är ännu enklare: blanda alla ingredienser tillsammans och redo.

Doner-kebab - recept

ingredienser:

beredning

Fläsk är så tunn som möjligt och blanda köttet med kryddor, vitlök, vitlök, ättika, honung och lökringar. Sätt fläsk under pressen i 2 timmar till en dag. Stek köttet i portioner på en varm stekpanna efter en stund. Servera i pita eller lavash, med smörgåssås och grönsaker.