Katedralen i den välsignade Jungfru Maria (Bogor)


Templen i Sydostasien-regionen har alltid lockat intresse för forskare, arkeologer och vanliga människor. I det 21: a århundradet växer antalet pilgrimer och turister som vill titta på helgedomen varje år. Katedralen i den välsignade Jungfru Maria i Bogor är inget undantag.

Beskrivning av katedralen

Katedralen i den välsignade Jungfru Maria är en katolsk kyrka och katedralen i Bogor-stiftet. Det ligger i Indonesien, på ön Java . Det är provinsen västra Java. Katedralen i den välsignade Jungfru Maria i Bogor är ett av de största fungerande katolska templen på ön.

Katedralen byggdes i neo-gotisk stil mellan 1896-1905. Katedralen i den välsignade Jungfru Maria i Bogor är känd som en av de äldsta och viktigaste sevärdheterna i staden, både religiösa och arkitektoniska. Kyrkans byggnad ligger i den nu historiska delen av staden.

Rådets grundare är Adam Carolus Klassens, biskop av Nederländerna. Det var han som förvärvade 1881 det land där värdshuset för katoliker ursprungligen byggdes. Hans brorson blev senare förstapresten i den nya kyrkan.

Vad är den intressanta katedralen i den välsignade Jungfru Maria?

Templets byggnad är dekorerad med en skulptur av Madonna och Child, som installerades ovanför huvudentrén till byggnaden i en speciell azurblå nisch. Resten av byggnaden är målad vit, och taket är täckt med bruna kakel. Torndelen är byggd på höger sida av byggnaden.

På kyrkans territorium finns ett seminarium och en katolsk gymnasium samt administrativa kontor där vissa katolska tjänster är öppna, inkl. kvinnor och ungdomar.

Hur kommer man till katedralen?

Den bekvämaste transporten , som du kan komma hit, är en taxi eller en hyrd bil. Du kan också använda stadsbussen eller tåget, men från närmaste station och stanna till katedralen måste du gå i minst en halvtimme till fots.

Inom Katedralen i den välsignade Jungfru Maria i Bogor kan nås under tjänsten.