Lily i potten

Lily i grytan - inte så sällsynt fenomen, för om du vill kan nästan alla trädgårdar hållas i en rymlig miljö. En sådan elegant, ljus och doftande blomma kommer att glädja sina frodiga knoppar under hela den varma säsongen. Det viktigaste är att ta hand om det ordentligt.

Hur odlar man en lilja i en kruka?

Steg av plantering, odling och vård:

  1. Glödlampor hålls i en lösning av mangan i 1,5-2 timmar, och efter det måste den nedsänkas i vilken lösning som helst av tillväxtstimulanten.
  2. På botten av en lång och liten kruka längs dräneringens bredd, och sedan ett lager av bördig och lös jord. Det kan vara en färdig primer för liljor eller en gemensam mark blandad med kompost, sand och humus. Det är nödvändigt att tillsätta mineralgödselmedel.
  3. Placera en eller flera glödlampor och täck jorden nästan till toppen. Odling av liljan i potten ger möjlighet att flytta potten på en sval och skuggad plats, och så snart skott uppträder måste den omplaceras till där det finns lätt och ren, kall luft.
  4. Varje 7-9 dagar för att mata växten med gödselkomplex, och två gånger i månaden sprutas med vatten med tillväxtstimulansmedel.
  5. Marken i krukan av husliljan lossnar, och när skotten når 9-12 cm i höjd, börjar man temperera, gradvis vana vid gatuförhållandena.
  6. Låt inte marken torka ut, vatten ofta och rikligt samt sprinkla.
  7. De som är intresserade av hur man bryr sig om en lilja i en kruka, när det börjar torka ut och slänga blomställningar, är det värt att svara som gradvis minskar vattning och sprutning, och så snart växten torkar ut helt, gräver du ut glödlampor, små som landar i marken och stora för att ta bort fläckar ruttna, behandla med kol, desinficera, torka, sätta ihop i en plastpåse och sätt i kylskåpet.