Kapillärt hemangiom

Kapillär hemangiom är en godartad tumör som utvecklas på grund av ackumulering av blodkärl på ett litet område av kroppen. Oftast är denna tumör redan född, men du måste fortfarande ta itu med fall då sådan utbildning förekommer hos vuxna.

Läkare har redan börjat studera denna sjukdom ganska länge, men hittills har de inte kunnat bestämma några specifika faktorer som är fördelaktiga för tumörens inbrott. Trots detta har experterna utvecklat flera teorier som förklarar orsakerna till utseende av kapillär hemangiom hos vissa människor:

Lever i hemangiom

Hemangiom i levern är också en ovanlig godartad neoplasma. Faktum är att tumören - ett kluster av kärl, under utveckling av vilket det fanns en störning. Och vanligtvis händer det under embryonperioden. Hemangiom i levern är cavernös och kapillär.

I allmänhet finns det enstaka tumörer, vars storlek inte överstiger 4 cm. Efter att ha hittat dem i människoliv förändras ingenting. I sällsynta fall ökar hemangiom till 10 eller mer cm. Under sådana omständigheter är det lämpligt att rådgöra med en läkare.

Behandling av leverns kapillär hemangiom

Bakom formationer av detta slag måste övervakas ständigt. Efter vissa tidsintervaller är det nödvändigt att genomgå undersökningar. Det finns flera huvud tecken på hemangiom där kirurgisk ingrepp indikeras:

Men det finns också situationer när verksamheten är förbjuden:

Behandling av kapillär hemangiom på huden

En av de mest populära metoderna för behandling av kapillär hemangiom är läkemedelsbehandling. Typ av droger, dosering och administrationsvaraktighet bestäms av en specialist, beroende på patientens kroppsliga egenskaper.

Det finns andra metoder för att bekämpa neoplasma. Behandling utan användning av skalpell kan vara av följande typer:

Att ta bort små tumörer på kroppen är inte meningsfullt. Om kapillär hemangiom är belägen på ansiktet eller i ett öppet område av huden, rekommenderar experterna att man fortfarande genomgår vissa förfaranden. De hjälper till att ta bort känslan av obehag. Små fläckar avlägsnas genom elektrokoagulering. Och vid detektering av en kombinerad tumör används kväve och alkohol.

Många medicinska centra erbjuder idag användning av laserteknik. Metoden har redan visat sig effektivitet. Efter att ha använts kvarstår praktiskt taget inga kosmetiska defekter.

Många läkare rekommenderar att du uppmärksammar hemangiom på ryggraden. Om utbildningen inte expanderar kan du inte göra någonting. Annars är det nödvändigt att utföra behandling på ett av två sätt:

  1. Bestrålning av tumören med röntgenstrålar. Över tiden minskar och försvinner det helt och hållet.
  2. Embolisering - överlappning av vissa kärl som framkallar patologins utseende, vilket leder till att tumörens näring bryts och den dör.