Förskjutning av livmoderhalsen

Förflyttningen av ryggkotorna i livmoderhalsområdet är en av de vanligaste patologierna i ryggraden, vars konsekvenser kan vara tillräckligt allvarliga och till och med irreversibla. Tyvärr lägger många människor inte stor vikt vid symptomen på denna sjukdom, eftersom de tror att de är förknippade med trötthet, så förskjutning diagnostiseras ofta sent, vilket komplicerar läkningsprocessen.

Orsaker till cervikal vertebraförflyttning

Den cervicala ryggraden består av sju kotorar, som förbinder den med skallen. Detta är det mest mobila och oskyddade området, så förskjutningarna på det är ganska vanliga. Detta kan uppstå på grund av följande faktorer:

Symptom på cervikal ryggradsförskjutning

Frekventa tecken på patologi:

Konsekvenser av förskjutning av livmoderhalsen

I avsaknad av behandling kan ett livmoderhalsskifte leda till följande hälsoproblem:

Förskjutning av den första livmoderhalsen kan orsaka migrän, öka blod och intrakraniellt tryck , minnesförlust, kronisk trötthet.

Hur man behandlar förskjutningen av livmoderhalsen?

När det finns symptom på förskjutning av livmoderhalsvirvel före behandlingens början, utförs radiosystemet av denna avdelning av ryggraden eller tomografi - magnetisk resonans eller dator - nödvändigtvis. Detta gör det möjligt för oss att fastställa scenen i den patologiska processen, för att identifiera de medföljande sjukdomarna i ryggraden, för att avgöra om nervrotorna är skadade.

Behandling av denna patologi kan vara konservativ eller operativ. Konservativ behandling innefattar användning av läkemedel som lindrar smärta, främjar avslappning av nackmusklerna, eliminerar inflammation i muskelvävnaden etc. Vidare föreskrivs följande terapeutiska åtgärder:

I händelse av att en behandling med konservativ terapi förstärker symtomen, föreskrivs kirurgisk behandling. Den kirurgiska metoden används också när det finns en signifikant förskjutning av livmoderhalsen. Som regel utförs stabilisering av ryggraden med hjälp av specialplattor eller stift.