Hur tar man karantän under graviditeten?

Utnämningen av mediciner under graviditeten bör strikt motiveras, eftersom det är okänt hur organismen hos en gravid kvinna och foster kommer att reagera på den. Curantil under graviditeten ordineras med en tendens till trombos, under kontroll av ett koagulogram (blodkoaguleringsanalys).

Mottagning av curetail under graviditet

Tilldela kurantil under graviditeten för att späda blod, minska trombos, stärka kärlväggen, förbättra syreförmågan hos inre organ (inklusive moderkakan) samt förbättra perifer mikrocirkulation. Det finns anti-edematös och antihypertensiv effekt av dipyridamol (curantil aktiv substans). Att ta karantän under graviditeten ökar immuniteten, ökar aktiviteten av interferon och dess produktion. Vad är särskilt viktigt - kurantil, som har en positiv effekt på placentan, påverkar inte fostret.

Hur tar man karantän under graviditeten?

Curantil ska endast tas på recept från läkaren under hans kontroll och kontroll av koagulogrammet, eftersom det kan orsaka ett antal biverkningar. Dosering av karantän under graviditet: 1 tablett 1 gång på morgonen på tom mage en timme före måltid, tvättas med vatten. Det rekommenderas inte att dricka te eller kaffe, eftersom dessa drycker inaktiverar effekten av detta läkemedel.

Quarantil - biverkningar

Liksom alla läkemedel har karantän ett antal biverkningar.

Från immunsystemets sida är allergiska reaktioner möjliga med individuell intolerans av läkemedlet. Från hjärt-kärlsystemet: hypotoni, takykardi och heta blinkar. Från matsmältningssystemet: illamående, kräkningar, upprörd av avföringen. Ur nervsystemet: huvudvärk och yrsel.

Således, innan du tar kurantilen, är det nödvändigt att väga för och nackdelar. Och under alla omständigheter, skriv inte det utan speciellt behov, som något läkemedel.