Dicing av en båge på en fjäder

Visst har nästan alla minnen från barndomen om vinterns fönsterbrädan med burkar, där mamma sätter lök på att växa. Dicing löken på vindrutan är nu ett bra sätt att behaga familjen med grön sallad och vitamin C. Om du vill växa gröna i större skala, kommer detta att kräva en noggrannare förberedelse.

Grön lök

Tekniken att tvinga en båge på en penna är mycket enkel, men det kommer att kräva tålamod. Låt oss överväga de grundläggande reglerna för odling av gröna lök i hothouse förhållanden:

  1. Vi väljer planteringsmaterial för att tvinga lök till gröna. För planteringsmaterial är bäst skalotlök, mässing, lökskär. Passar perfekt för flerkikssorter (södra) och lök sallad. För att tvinga lök, väljs lökar med en diameter av 3-4 cm och väger från 30 till 60 g för pennan. Om du vill skapa en transportörsodling är det värt att välja flera satser av olika storlekar och sorter.
  2. När du har valt materialet för att tvinga lök till gröna, bör det förberedas. Det första du behöver göra är att väcka lampan. I växthuset sätter plantmaterialet i en hög och fuktar det med varmt vatten. Då är allt täckt av mattor, burlap eller agrofiber. Tåla glödlampor i 3-5 dagar vid en temperatur på ca 20 ° C.
  3. För att accelerera spiring kan du använda gödsel. Det är också möjligt att använda en lösning av kycklinggödsel eller ammoniumnitrat. Inom 4-5 timmar blöts blöjorna i den beredda lösningen. Du kan också väcka glödlampan genom att klippa den till 1/4 av höjden.
  4. För att göra gröna lök måste du skapa rätt mikroklimat i växthuset. Först och främst väljer vi rätt jord. Marken måste vara bördig med goda vatten-fysikaliska egenskaper. Användningen av torv- eller torvblandning är tillåten. För att neutralisera jorden, tillsätt ett lime några veckor före avstigning. Innan planteringen är det också bra att bevattna jorden så att den sjunker.
  5. Plantering av planteringsmaterial måste vara mycket tätt. På en kvadratmeter är förbrukningshastigheten av lökar ca 20 stycken. Plantera botten ner, de bildade luckorna täcker marken på ett lager av 3 cm. Därefter är allt välvattat med varmt vatten.
  6. Den optimala temperaturen på vintern är 20 ° C, fuktigheten bör ligga inom 75-80%. Om temperaturen höjs går processen snabbare, men som ett resultat kommer det att bli mycket underdog.
  7. När det gäller gödning, då redan den tionde dagen efter växande, kan du börja gödsla. För dessa ändamål kommer 1% lösning av ammoniumnitrat, urea eller andra vattenlösliga gödningsmedel att göra.
  8. Belysning av växthuset för att tvinga lök kan vara naturligt, förutom att belysa lamporna endast på muliga dagar eller för att förlänga dagsljuset. Ju mer ljus i växthuset, desto mer elastiska och välfärgade fjädrar erhålls.

Bow-out på hydroponics

Popularitet är att tvinga en båge på en fjäder på hydroponics. Planteringsmaterial väljes enligt principen som beskrivs för växthusodling. Före arbetet förbereds lökarna på ett annat sätt.

Planteringsmaterialet skalas av skalen och doppas i varmt vatten. Tanken med vatten är utrustad med en nebulisator och en kompressor, de slås på och lamporna hålls där i 12 timmar. Denna process kallas bubblande. Därefter skärs lampans nacke med 1/5 och placeras i ett specialfack.

För att tvinga ut lök, är den bästa lösningen vatten, och grus eller expanderad lera anses vara det bästa substratet. Bland de sorter som har visat sig bra är det värt att notera Bessonovsky lokal, Union, Timiryazevsky, Pogarsky. Fram till den tid då fjädrarna når en höjd av 10 cm är ljuset helt onödigt. Vidare börjar planteringen vara upplyst på ett naturligt sätt eller med hjälp av lampor.