Bäst klädsel av betor

Fodring i odling av några grödor i trädgårdsområdet används för att öka avkastningen. Det påverkar praktiskt taget nästan alla växter, det är viktigt att bara veta vilka gödningsmedel som ska användas. I den här artikeln kommer vi att överväga vilken toppdressing det är bättre att använda vid odling av betor och vid vilken tid det ska utföras för att vara mest effektivt.

Hur kan jag mata rödbetor?

Toppdressing är en viktig del av vården av betplantningsplantor på det öppna marken och för dess användning ämnen som inte räcker för den normala utvecklingen av rotgrönsaker.

Trädgårdarna rekommenderar att man tillsätter gödselmedel tre gånger:

  1. Den första gödslingen utförs efter att ha tappat plantagen, när betorna blir storleken på en valnöt. I det här fallet kan du applicera en lösning av Mullein utspädd i proportionerna 1 till 8 eller mineralgödselmedel (30 g av preparatet "Ecofosca" och 1 kopp träaska utspätt i 10 liter vatten).
  2. 2: a fertilization - 2 veckor efter det första. Oftast bärs träaska med mikronäringsämnen som läggs till det.
  3. Den tredje gödningen - utförs efter att topparna är stängda i gångarna, rekommenderas att göra kalium-fosforgödselmedel.

Dessutom är kvaliteten på betorna positivt påverkad av bladplagg.

Tillsats av rödbettsalt

För att öka sockerhalten i rotgrödor bör betor matas med natrium. Detta kan göras med en lösning av vanligt bordsalt (250 gram per 10 liter vatten). Du kan vattna dem två eller tre gånger en sommar: den första - efter bildandet av det 6: e bladet, det andra - när rotskörden visas ovanför marken, den tredje - efter 14 dagar.

Tillsats av rödbetor med borsyra

Rötter för normal tillväxt kräver bor. Om du odlar den på sandig eller sandig lammig jord, behöver den bara introduceras. För att göra detta, späd 10 g borsyra, späd i 10 liter varmt vatten (i kyla det bara inte lösa upp) och vattna buskarna. Det är bäst att utföra en sådan bettopp dressing i juli. På andra typer jord är inte nödvändigt, det kommer att räcka för att bearbeta fröna före plantering.

Men försök att få en stor bete gröda, rekommenderas inte att överskrida normen för organiska gödningsmedel, eftersom i detta fall rotskörden kommer att vara liten eller inte bundet alls.

Om färgen på betbetoppar förändras, är detta ett säkert tecken på brist på viktiga spårämnen: rodnad - kalium och magnesium, natriumljus, mörkare - fosfor, gula vänder - järn. När du gör den nödvändiga gödningsmedlet återställs bladens normala färg.