Hur man hjälper ett barn med tandvård?

Sällan, vilken sorts moder kan skryta att hennes barns tänder skars nästan utan problem. I grund och botten står varje andra familj inför många svårigheter som orsakas av denna fysiologiska process. Att uppmärksamma, eller inte uppmärksamma dem, beror på svårighetsgraden av situationen, eftersom ibland barnet har feber och han ständigt gråter, så att han behöver hjälp av vuxna.

Hur hjälper barnet till utbrott av de första tänderna?

Innan den unga mamman får sin första "dental" erfarenhet kommer hon att bli övervunnen av många frågor om hur man hjälper barnet med tandvård. Denna process börjar långt innan den vita tand uppträder tydligt på tandköttet. Från tre års ålder drar barnet hela tiden allt i munnen - egna fingrar, blöjan, strängen från barnets rasp, leksaker och så vidare.

Men den första tanden kommer att visas omkring 5-6 månader (som statistiken vittnar), och även senare - vid året. För att på något sätt minska smärtan i tandköttet köpas barn av tänder - gummiringar eller andra figurer fyllda med destillerat vatten. De kyls, placeras i kylskåp och ges till barn. Han tuggar intensivt, tar bort klåda, och kylan fryser smärtan.

Dessutom kan kompetenta apotekare ge råd om hur man hjälper barnet med tandvård. Dessa är apoteksprodukter, som är baserade på anestesi och inflammation i tandköttet. Oftast i detta fall appliceras geler som appliceras direkt på inflammerat tuggummi och omgivande vävnader och gnidas in i det i en minut.

Om utbrottsprocessen åtföljs av diarré, vilket inte heller är ovanligt, kan du inte utan diarré. Det kan vara Smecta, Nifuroxazid, Ftalazol och andra droger som är tillåtna för spädbarn. Från höga temperaturer hjälper Panadol, Nurofen eller ljus med Analdim.

Hur man hjälper barnet med utbrott av molarer?

Uppställning av molarer, som uppstår i åldern 5-8 år och slutar, som regel, vid 13, orsakar inte sådana problem som med mjölktänder. Men vissa barn klagar fortfarande ibland på smärta, särskilt när det gäller molarer - tuggande tänder, klassificerade av tandläkare som 6, 7 och 8.

Hjälp under utbrottet kan även barngel, till exempel Dentol, som bedövar och lindrar inflammation.