Hur man förbereder en kompote från en hundros?

En sådan drink är vanligtvis adored av både barn och vuxna. När allt kommer omkring, om du vet hur man korrekt förbereder kompot från en hundros, blir det ett favoritelement i hemmenyn. En smaklig smak av en dryck smakad med socker, stimulerar aptiten och mättar kroppen med vitamin C. I motsats till exotiska citroner eller apelsiner växer rosehip nästan varje dacha, så även en låginkomstfamilj kan svetsa ut den.

Kompis från en hundros för vintern

Under den kalla årstiden är det vanligtvis höjden av förekomsten av akut respiratorisk sjukdom och influensa. Och här kommer häftigt tungt artilleri - en komposit av färsk hundros, som du konserverar i förväg.

ingredienser:

beredning

Tvätta bär och rengör dem av villi. Det är bäst att skära hundrosen i hälften och ta bort alla frön. Skölj sedan en gång till den färdiga frukten och börja med att laga sirapen. För att göra detta, koka vatten och häll socker där. Så fort det löser sig helt och sirapen kokar igen, släng en hundrosa in i den. Koka bären i ca 5-10 minuter. Vänd sedan den över sikten och sprid den över de redan steriliserade burkarna. Nu återstår att hälla dem med varm sirap och placera på ett kokande vattenbad i ca 15 minuter. Rulla burkarna och efter kylning, överför dem till en sval plats.

Komposit från höfter och äpplen

Detta är en riktig vitamin "bomb", som är bäst att laga på hösten - vid tidpunkten för skörden äppel skörd. Om du och dina barn regelbundet dricker denna kompot, kommer virusen säkert att omgå dig.

ingredienser:

beredning

Även om du inte har någon aning om hur man brygger kompot från en hundros, med detta recept kommer du att klara av "utmärkt". Äpplen och dogrose sköljs ordentligt i varmt vatten. Skivade äpplen i en kastrull, häll vatten, lägg på en tallrik och värm till koka. Därefter minska värmen och koka komposten i ca 10 minuter. Sedan lägger du hunden och kokar i ca 5 minuter. I slutet, tillsätt socker, blanda väl tills det helt löser upp, vänta tills det kokar och ta bort pannan från plattan. Låt komposten infunderas i ungefär en halvtimme och spänna den. Efter kylning drickas citronsaft in i den, och den kan serveras med äppelskivor kvar efter perkolering. Dessutom behöver du inte länge förstå hur man brygger kompot från torkade rosenkransar, om det är till hands: det är förberedt på samma sätt.