Hur bli av med myror på platsen?

I stugor och trädgårdsområden avgör ofta röda myror, de kallas också faraoner. De ger många problem, så de måste kämpa hårt. I detta avseende är många oroade över frågan om hur man kan bli av med myror på platsen för alltid.

Vi måste omedelbart förbereda oss moraliskt för det faktum att det kommer att bli en komplex kamp som kräver ett integrerat och kompetent tillvägagångssätt. Annars kommer alla ansträngningar att reduceras till att befolkningen av irriterande insekter snabbt kommer att återhämta sig, dessutom kommer de att vara vana vid insektsmedel som de förgiftar.

Hur bli av med skogsmyror på platsen?

Myror gillar inte frekvent ingripande, eftersom de väljer de webbplatser som sällan behandlas. Och ju oftare du gräver genom marken på din webbplats, desto mindre sannolikt kommer du att få myror.

För att ta bort myrorna från trädstammen behöver du behandla träden med en brant kalklösning. Och du behöver inte bearbeta inte bara stammen, utan också jorden runt växten.

Om din tomt redan har en anthill, är det dags att lära sig att bli av med myrorna som bor i den. Först och främst - gräva anthill ganska djupt, och inte bara nära jordens yta. Det viktigaste är att bli av med källan, det vill säga från myrna. Först efter det kommer de att lämna din webbplats.

För att skada boet, lägg till lime, aska eller aska till marken. Du kan lägga allt på en gång och gräva dig väl i området där de bor.

Också till de första sätten från myrorna i förortsområdet blir de avgörande för deras utseende - bladlus. Myror äter dessa insekter, så de väljer ett livsmiljö nära de attackerade växtlössorna. Samtidigt med kampen mot bladlus måste du vidta åtgärder för att bekämpa myrorna. Och först och främst - med "drottningen" av en anthill och dess avkommor.

Kemikalier för kontroll av trädgårdsmyror

För att förstöra huvudmyrorna måste man hämta ett verktyg som arbetarna äter och bär i sig själva och på benen i boet.

Preparat baserade på diazinon är lämpliga som en effektiv kemikalie för att bekämpa inte bara myror utan även bladlöss , majsbagge, honung, fläskfluga, buggar och andra skadedjur.

Diazinon klassificeras som en klass av mycket effektiva organofosforföreningar som påverkar nervsystemet, vilket orsakar förlamning av insekter.

Konsumtionen av drogen är minimal: 10 ml räcker för 50 m2. Detta uppgår till cirka 200 anthills. Och det förstör inte bara vuxna myror utan också deras larver. På marken som har bearbetats mäter myrorna inte längre och trampar inte ner banan. Den skyddande effekten av sådana droger är minst 3 veckor.

Folkmedel för trädgårdsmyror

Myror gillar inte lukten av skum, persilja, tomatoppar, laurel, senap, anis. Du kan lägga löv och stammar av dessa växter på myrorna och knyta dem med ett rep till trädstammen.

Du kan plantera mint och valerian mellan sängarna och runt träden - dessa myror tolererar inte dessa aromer och går till en annan plats. Myrspår kan också sprinklas med ett tjockt lager soda, aska, träbark och lime.

Antillerna själva hälles med en stark lösning av borsyra med granulärt socker. Bosna kan sprinklas med torkad och hackad ört oregano, blandad med svavel i ett förhållande 1: 2. Efter detta måste du gräva en blandning med marken.

Du kan hälla en anthill med fotogen och vatten (10 msk petroleum per 10 liter vatten). Och häll stigarna med vatten med vegetabilisk olja. Du kan razvoroshit anthill och häll den med kokande vatten - det kommer att förstöra livmodern och dess avkommor.

Folkrättsmedel, som regel, avstöter bara myrorna en stund. Att helt bli av med dem är endast möjligt med hjälp av insektsmedel.