Lake Nakuru National Park


Huvuddekorationen av den centrala delen av Kenya är Lake Nakuru National Park, belägen på 188 km² territorium nära staden med samma namn och bara 140 km från Nairobi . Parken ligger på en slätt och är omgiven av låga kullar. Årets grundläggning är 1960, när en fågelreservat uppträdde nära sjön, bebodd med bevarande av fåglar. Numera finns det ungefär 450 arter av fåglar och cirka femtio däggdjur idag i nationalparken Lake Nakuru.

Park och dess invånare

Kanske är parkens främsta inslag vita och svarta noshörningar som bor på sitt territorium. Utöver dessa kan du möta ugandiska giraffer, lejon, leoparder, vattengeiter, afrikanska bufflar, pythoner, alla slags hyener, agmer. Inte mindre intressant är fåglarna, som representeras av kafrianörnar, jättehäger, örnar-skrikare, kungsfiskare, motorhuvuden, pelikaner, skarvar, flamingor. Skyddat område Lake Nakuru är känt som en naturlig livsmiljö för olika fåglar, bland vilka det finns märkbara små flokker av rosa flamingos.

Till turisten på en anteckning

Tillgång till nationalparken Lake Nakuru är bekvämare med bil. För detta är det nödvändigt att röra sig längs motorväg A 104, vilket leder dig till sevärdheterna . Om du vill kan du beställa en taxi.

Nationalparken Lake Nakuru är öppen året runt. Du kan besöka det varje dag i veckan från 06:00 till 18:00. Entrébiljett för vuxna besökare kostar $ 80, för barn - $ 40. Parkens territorium är utrustad med loggier och campingplatser för varje smak och storlek på väskan. Eftersom parkens territorium är enormt är det bäst att resa med bil. Om du gillar att gå, var noga med att titta på de utrustade observationsplattformarna där du kan se hela parken.