Frihetsparken


Frihetsparken, som ligger i Salvokol, i Pretoria , är ett minnesmärkekomplex utomhus. Alla som besöker den har ett utmärkt tillfälle att lära känna historien om länderna i Sydafrika.

Varje utställning berättar intressanta fakta om skapandet och bildandet av vår planet, uppgörelsen av de första stammarna, kolonisering, slaveri, industrialisering och urbanisering.

Vad att se i Freedom Park?

Ett mycket ungt föremål för huvudstaden i Sydafrika är inte bara ett monument för republikens historia, utan också hörnstenen för all mänsklig humanism.

Denna park är en produkt av alla processer som regeringen i den sydafrikanska staten har som mål att skapa och ytterligare stärka den nationella medvetenheten hos var och en av sina invånare. Han måste förstå det stora arvet hos alla folken i Sydafrika, och vad som exakt binder dem så nära.

Frihetsparken ligger på cirka 52 hektar och öppnades på initiativ av Nelson Mandela 2007. Här, inte bara fantastisk natursköna vyer, men luften ständigt spökas av frihetens anda, kampen för mänskliga rättigheter och den eviga flammen symboliserar sig själv.

Förutom utställningscentret och den symboliska konstgjorda sjön är en av huvudämnena i minnesmärket Namnmuren, som endast ett fåtal personer nämns som dog i åtta stora konflikter i Sydafias historia (kriget 1879-1915 under första och andra världskriget och även i apartheidens dagar). Bland alla namn är det värt att nämna republikens nationella hjältar: Bram Fisher, Albert Lutuli, Steve Biko och Oliver Tambo.

Hur kommer man dit?

Vi tar buss nummer 14 och kör till stopp "Salvokop".