Gyeryongsan


Nästan 70% av Sydkoreas territorium är täckt av bergsmassiv. Men i motsats till sina grannar, Kina och Japan , är landet seismiskt stabilt. Här är koncentrerat ett stort antal nationalparker och bergstoppar, varav en är Mount Kerençan.

Allmän information om Keryonzan

Denna bergstopp är utrustad på gränsen till flera städer samtidigt - Keren, Gyeongju , Nonsan och Daejeon . Vissa områden av Kyrka har militära baser, andra är en del av nationalparken med samma namn. I den lokala dialekten översätts bergets namn som "kycklingdrake", eftersom dess topp liknar en kam av en kukhuvud.

Berget är intressant med sina pittoreska omgivningar, liksom en mångsidig flora och fauna. Enligt zoologer lever en hel del igelkottar, ormar och randiga ekor på territoriet av Keryonsan. Från stora djur är vildsvin och hjort vanliga här.

tempel

Omkring 1,4 miljoner turister besöker denna bergstopp varje år. Detta beror på det faktum att Kerençons berg länge anses vara heligt. Enligt tro är en stor mängd qi-energi koncentrerad i den. Därför byggdes på sina backar sådana buddhistiska tempel som:

Sivons tempel är anmärkningsvärt för att byggas år 651 av en munk som heter Bodehovasang. Gapsa-templets ålder uppgår till minst två tusen år.

Här kan du besöka det manliga och kvinnliga buddhistiska templet , sitta i lusthuset på stranden av en liten flod och få styrka för ytterligare uppstigning. Förresten är uppstigningen till Keryonsan och andra berg i Sydkorea en sport som heter tynsan. Under uppstigningen kan du se hur en bred grusväg gradvis blir en smal, stenkantad väg.

Kerençons turistattraktion

Buddhistiska byggnader är inte den enda anledningen till att besöka Mount Kerençon. Vid dess fot bryts nationalparken med samma namn med en plattform för camping. Det är en av de tjugo största nationalparkerna i Sydkorea. Här växer 1112 arter av växter, det finns 1867 arter av insekter och 645 djurarter. De mest intressanta av dem är:

Mount Kerençon och dess omgivningar är inslagna i mystiska legender och myter. Att resa till toppmötet ger en möjlighet att inte bara bekanta sig med alla dessa hemligheter, utan också att njuta av skönheten i den lokala naturen. Bara härifrån kan du titta på våren körsbärsblomningar på Dunhaksa bergsspår, på hösten är templets kvarter målade i orange och orange och på vintern faller snö under snödrivningen av Mount Sambulong.

Hur kommer du till Kerjensan?

Berget ligger i sydvästra delen av Sydkorea ca 140 km från Seoul . Du kan komma till nationalparken med bil eller med sightseeingbuss, och direkt till Kerjansan bara till fots. Nära reserven passerar Sedong-ro och Bomokgogae-ro, som förbinder den med städerna Daejeon, Nonsan, Gyeongju.