Graviditet efter födseln

Det är inte för ingenting att kvinnors samråd om kurser för förväntade mammor ägnar särskild uppmärksamhet åt ämnet för preventivmedel mot postpartum. En ny graviditet, som inträffade strax efter födseln, har trots allt en rad negativa konsekvenser för både kvinnor och fostret.

Varför är det oönskade graviditeter omedelbart efter förlossningen?

Det har naturligtvis alltid varit och kommer att bli kvinnor som drömmer om att föda barnvädret. Ofta avvisar de medicinska varningar tills de når sitt mål. Men du borde veta vad som kan förväntas av dem på grund av en hänsynslös handling:

Hur snart kan jag bli gravid efter att ha fött?

Tidigare trodde man att en kvinna inte kan bli gravid igen om hon matar barnet med ett bröst. Men tiderna förändras, och nu är bristen på en månad gammal bebis mot bakgrund av utfodring (laktations amenorré) inte en garanti för ett lugnt liv. Trots att inte så länge sedan var hon en beprövad preventivmetod. Denna metod är lämplig för dem som:

  1. Efter leverans har inte mer än 6 månader gått.
  2. Barnet äter endast bröstmjölk på begäran, inkl. och på natten.
  3. Trollet introducerades inte i någon form.
  4. Ingen menstruation återupptogs.
  5. Metoden för laktations amenorré kommer endast att fungera om alla dessa punkter följs.

Kvinnlig kropp återställs i 6-8 veckor efter födseln. Det är denna term som gynekologer rekommenderar att motstå makar, avstå från sexuell aktivitet. Och efter utgången av en och en halv till två månader kan ägglossningen inträffa för första gången, vilket kommer att börja ett nytt liv.

Dessutom, om mamman har problem med mängden mjölk, matar barnet med en blandning eller matar inte efterfrågan, men efter timmen är graviditeten mycket trolig. Läkare rekommenderar efter början av kompletterande utfodring (5-6 månader), när den laktationsvänliga amenorrémetoden inte fungerar, överväga ytterligare preventivmedel.

När är graviditet möjlig efter artificiell födelse?

Tyvärr finns det i livet situationer när en kvinna plötsligt förlorar en bebis. Konstgjorda födslar utförs efter 20-22 veckor för medicinska (abnormiteter i fostrets utveckling) eller sociala indikationer (våldtäkt). Det här är en svår tid som du snabbt vill glömma och känner igen tremor i ditt hjärta.

Läkarna rekommenderar att avstå från en ny graviditet i minst sex månader, och ibland om året. I detta fall är det nödvändigt att genomgå en genetisk undersökning och vid behov - behandling. I princip kan en ny graviditet inträffa redan i nästa cykel efter en artificiell avbrott, men det kommer att vara farligt för kvinnan själv.

Hur man bestämmer graviditeten efter födseln?

Om menstruationen inte har börjat, om du misstänker en ny graviditet för varje kvinna efter att ha fött, är det lämpligt att göra ett test. Det är högst sannolikt att avgöra om graviditeten är närvarande eller ej. Men om en ung mamma misstänker något fel - är det bäst att göra ett laboratorietest för HCG. Här är de viktigaste symptomen som du bör uppmärksamma en ammande mamma på:

Sammanfattningsvis kan det noteras att graviditet med amning är möjlig om:

  1. Månatligt återupptogs (även om det är oregelbundet).
  2. Barnet får redan locket.
  3. Mamma har liten mjölk och barnet får blandningen som en extra mat.
  4. Avbrott mellan matningen är stor och oregelbunden (5-6 timmar).
  5. En kvinna dekanterar mjölk.

Hur skyddar man en ammande mamma?

Tänk inte att när en kvinna ammar, är preventivmedel endast reducerade till kondomer. Läkaren kan utse: