Hur man tar bort mögel från väggar?

Visst har många av oss stött på ett sådant problem som mögel på väggarna i ett badrum, ett badrum, en kakel eller på taket. Alla dessa obehagliga fläckar förstår naturligtvis utseendet på rummet, förstör byggmaterialet i bostaden och värst av allt har en skadlig effekt på människors hälsa.

Naturligtvis kan mögelspår förtäckas från ögonen och tänker inte på hur man tar bort mögel från väggarna. Faktum är att sådana påstådda oskadliga fläckar kan orsaka materiell skada på din hälsa. Sedan inhalerar sporerna i denna parasit kan du få infektion i andningsorganen, allergier och olika hudsjukdomar. Och det värsta som berör, mestadels äldre och barn som har den mest försvagade immuniteten. På hur man tar bort mögel från väggarna kommer vi att berätta i vår artikel.

Orsaker till svamp på väggarna

Den mest gynnsamma miljön för mögelutveckling kännetecknas av hög luftfuktighet, kondens, dålig ventilation, konstant fukt eller hög restfuktighet i byggmaterialet. Även det vanliga sneda regnet, som inte rinner ner i takrännorna, men absorberar in i väggarna, sönder genom sprickorna i fönstren, genom taket, kan ge en gynnsam miljö för utveckling av svampen.

Än att tvätta mögel från väggar?

Det mest effektiva sättet att bekämpa svampen är antiseptika, som löser upp i vatten. Oljebaserade preparat i vanliga lägenheter är praktiska, eftersom de är tillverkade för behandling av träytor. På marknaden kan du enkelt hitta olika medel för att förstöra mögel, du kan också förbereda din lösning hemma.

Tänk på flera alternativ, än du kan tvätta mögel från väggarna.

  1. Om fläckarna ännu inte har nått en stor storlek kan du använda väteperoxid. Vanligt kommersiellt klor kan också appliceras på väggar med mögel, men i sin rena form är det bättre att inte använda den, dess evaporation är mycket hälsofarligt. Därför är det nödvändigt att späta vithet med vatten, i en andel av 3: 1.
  2. Om formen har vuxit för mycket, lösa upp 1 kg kopparsulfat i 10 liter vatten. Du kan också lägga till 2 skedar ättiksyra, men använd 0,5 kg vitriol.
  3. Alternativt kan du ta 250 ml av en 40% lösning av formalin, späd den i 10 liter vatten och försiktigt behandla fläckarna. Också ganska effektivt verktyg.
  4. Om det är problematiskt för dig själv att förbereda lösningar, kan du använda färdiga produkter från affären, som Stromix, Ceresite, Antifung etc.

Hur man rengör mögel från väggarna?

Det finns många sätt att döda svampen , men det är bättre att inte låta det förekomma. För att göra detta måste du lägga till ett svampmedel i efterbehandlingsmaterialet (gips, kitt) i reparationsfasen eller att behandla väggarna med en speciell primer. Om du försummar sådant förebyggande, börjar frågan om hur man tar bort mögel från väggarna börja plåga dig om några veckor. Direkt, innan du rengör dig, måste ytan rengöras av alla främmande föremål, tapeter (om det finns några) och låta väggen torka ut. När frågan, än att tvätta mögel från väggarna, löses, är det möjligt att gå säkert till proceduren för förstörelsen av svampen.

För arbete behöver du gummihandskar, en mask och arbetskläder. Ta en trasa och fukt den i den beredda lösningen. Därefter behandla det infekterade området väl och låt det torka i några timmar. Försök att upprepa 2-3 gånger inom 2 dagar. Om svampen inte försvinner efter 5 dagar måste proceduren upprepas.

Som du kan se är borttagning av mögel från väggarna en mycket viktig fråga. Därför bör du inte tveka, men det är bättre att ta hand om detta i förväg.