Hur bli av med matmotor?

Att kämpa mot en matmal är en tekniskt enkel process, det räcker bara för att veta orsaken till utseendet på en insekt i huset och enkla sätt att ta bort det. Så, var kommer matmothen och hur ser den ut? Matmoth är annorlunda än den klädda grå och mindre storleken, dessutom börjar sitt utseende i lägenheten som regel med köket. Du kan ta matmössor tillsammans med köttflingor, torkade frukter eller godis. Med tanke på att sanitetslager är långt ifrån alltid respekteras, är det inte förvånande att det i lösa och torra livsmedel kan framstå larver.

Hur man förstör matmoten?

Först och främst är en bra lösning att börja lagra spannmål och andra bulkprodukter i glasbehållare med täta lock. Ett paket moths kan gnava och gå ut, men det kommer inte hitta en väg ut ur glasburken. Om du fortfarande hittar moth larverna i köksskåpet, släng sedan alla gamla påsar med groats, tvätta försiktigt skåpet med tvålvatten och lägg sedan bara nya varor i det, efter att ha packat dem i ett glas med ett tätt passande lock. En fälla för matmoth kan placeras i samma skåp, som du kan köpa på hårdvaruaffären. Ett välkänt botemedel mot matmötter och ett förband är lavendel. Det kan vara färska blommor, eterisk olja eller speciella sprayer och dofter, presenteras rikligt bland sortimentet av någon specialaffär.

Ett bra sätt att bekämpa matmoten kommer att torka skåp, redskap och andra köksmöbler med en lösning av ättika. Sådan behandling kan utföras några dagar efter våtrening och eliminering av bortskämda produkter. Vinäger hjälper till att klara de larver som du kanske saknar vid den första ytbehandlingen.

Folk botemedel mot matmoths

Det vanligaste folkemedlet för moths är naftalen. Man tror att han klarar lika bra med kläderna och matmoten, men det är värt att notera att det ofta fanns fall då ämnet inte utövade ett riktigt inflytande, och molan fortsatte att flyga som om ingenting hade hänt. Det finns också en uppfattning att moderna typer av malar redan har anpassat sig till mothball och nu är det inte ett effektivt sätt att bekämpa insekter.

Det finns en åsikt att den skarpa lukten av vitlök hindrar utseendet av malar i lägenheten. Vad som är anmärkningsvärt, när du lägger vitlöksklyfta i en behållare med spannmål, går inte lukten till mat. För vitlökens funktion är det nödvändigt att rengöra flera dentiklar och sprida dem inuti köksskåp och direkt i burkar eller påsar med bulkprodukter.

Hur förhindrar utseendet av malar?

Den första och viktigaste är att utesluta möjligheten att larverna lämnar rumpan. Om omedelbart efter förvärvet häll croupen i speciella behållare, så kommer insekterna inte att kunna lämna fällan och fortsätta att föröka sig. Vid de första tecknen på larvernas utseende i banken, bör hela rumpen kastas bort, och burken ska tvättas med tvål. Samma regel gäller sötsaker, torkade frukter och andra lösprodukter som är lämpliga för att mata larver.

Närvaron av lavendel parfym källor i köksskåp kommer också att tjäna dig bra. Och den tredje, inte mindre viktiga regeln - köper inte tvivelaktiga paket med produkter. Det är bättre att föredra individuellt förpackade produkter än de som säljs på vikt på marknaderna. Även om det händer att larver av malar förekommer i märkta enskilda förpackningar med bulkprodukter, men sannolikt kommer sannolikheten för att malar dyker upp i ditt hus avsevärt.