Hur rengör du järnet från insättningen?

Här är de gröna träden, som det händer. Du slår dig själv, du slår, stämningen är bra, verksamheten argumenterar som aldrig förr. Och plötsligt kommer barnet att springa: "Mamma, kom hit." Distrahera, och när du kommer tillbaka, glöm det att regimen ville byta järnet. Du slår hela yttersålen på dina kläder, och han fastnade. Också vad visar sig? Stämning vid noll, din favoritblus oåterkalleligt bortskämd, och även strykjärnet från insättningen ska vara. I den här situationen, åtminstone en gång i mitt liv, varje nybörjare, och kanske en erfaren värdinna. Det är synd, förstås, men inte dödligt. Det finns trots allt många sätt att ta bort kol från järnet. Här är de enklaste och mest effektiva av dem.

Hur rengör du järnet från suds genom att använda en våt duk?

Det enklaste och äldsta sättet att rengöra järnet från koldioxidutsläpp är att gnugga det mot en våt trasa. Värm järnet till max temperatur. På strykbräda eller bord sätta bomull eller linnematerial, som måste fuktas och svängas något. Så att med vattenet inte droppar, men vid beröring verkade det ganska vått. Och en del av tyget ska hänga fritt från strykytans kant. Med din vänstra hand håll du tyget på bordet. Och till höger, ta järnet och styra dem genom den våta duken som om du kommer att lägga den på golvet med en tut uppåt. Det vill säga, järnsula kommer att röra materia bara på den plats där kanten på strykbrädet börjar. Gör några sådana rörelser, tvinga kraftigt på järnsytan till tyget och det blir rent. Detta kommer att framgå av sitt utseende och smutsiga spår på trasa.

Hur rengör järnet från slammet med salt och paraffin?

Nästa möjlighet att stryka järnet från insättningen är användningen av salt och paraffin. På ett rent vitt pappersark häll ett litet vanligt bordsalt, sprid det jämnt över ytan av arket och stryk flera gånger med det maximala uppvärmda järnet. Torka sedan av sulan med en torrullduk. Allt, du kan stryka det igen. Om depositionen på järnet bildas i ett begränsat område, kan du göra det annorlunda. Gaze eller tunn trasa viks i 3-4 lager och sprida sig på bordet. På hälften av det hälls i salt och täcker den andra halvan. Det kommer att visa sig som salt i en väska. Med denna saltpåse gnider du smutsen på det heta järnets sula och tar sedan bort salt- och kolstöd med en ullduk. Till salt kan du lägga till lite riven paraffin, det kommer att mildra sin slipmedel, vilket är viktigt för järn med aluminium eller Teflonsulor.

Hur tar man bort kol från järnet med läsk eller tvål?

Denna metod är också utmärkt för rengöring av Teflon-järnet från insättningen. Häll 2-3 teskedar soda i en kopp och använd ett kokt vatten för att få det till ett grusliknande tillstånd. Värm sedan järnet till 100-120 ° C och applicera denna mask till mögel. Ta bort det med en fuktig mjuk trasa och torka av järnet efter 3-5 minuter. Om första gången inte hjälpte kan proceduren upprepas.

Med tvål är det ännu lättare. Färsk prigar på en varm järn generöst tvål och låt enheten svalna. Ta sedan en våt mjuk trasa eller svamp och ta försiktigt bort tvålen från sulan. Vi torkar järnet torrt, och det är i hatten. Soulen lyser med renlighet, och det finns inte en enda rep på den.

Hur tar man bort kol från järnet med ättika eller väteperoxid?

Denna metod är lämplig för alla typer av järnsål. Värm din hjälpare till det maximala, och torka sedan bort de smutsiga och brända platserna med bomullsullen i en lösning av bordsvinäger. Dysorna för ångfrisättning behandlas med samma lösning med bomullsull för att rengöra öronen. Sprid sedan en ren bomullstyg på strykbrädet och pressa järnet hårt, stryk det. Resultatet är på ansiktet, eller snarare - på sulan. Istället för ättika kan du använda väteperoxid eller en hydroperitplatta. Bara i det senare fallet, bära gummihandskar och skyddsglasögon och gå till balkongen. Annars kan du få en hud att brinna och andas ammoniak.

Det finns många fler underbara verktyg, hur man rengör järnet från insättningen. Till exempel rengör en Teflon-järnsula med framgång citronsaft eller någon tandkräm. Det finns också speciella pennor som kan köpas på en hårdvaruaffär. Men även om du använder ett par recept ovan beskrivna, kommer ditt strykjärn alltid att skina med perfekt renhet och järn med oklanderlig kvalitet.