Fountain of Brabo


En av de viktigaste kulturella attraktionerna i Antwerpen i Belgien är Brabo-fontänen, som ligger på centrala torget i Grote Markt. Denna fontän, som är en skulpturell komposition, är också en symbol för staden. Dess utseende dateras 1887, då en välkänd belgisk konstnär och skulptör Joseph Lambo bestämde sig för att fortsätta en folkloristisk karaktär som utförde en prestation för folkets bästa. Nu lockar den ovanliga karaktären av Brabo fontän i Antwerpen ett stort antal turister.

Legenden om fontänen

Belgierna behåller fortfarande den antika traditionen, som är kopplad till grunden för staden och utseendet på Brabo fontän. Legenden säger att en gång på floden Scheldas flod dominerades av den onda jätten Drone Antigonus. Med alla dem som simmade längs floden eller befann sig nära sitt slott, samlade han en mycket hög hyllning. För de olyckliga personer som vägrade att betala, sköt den blodtörstiga Antigonus sin hand och slängde den i floden. Jätten för länge höll alla i vördnad, men den romerska soldaten Sylvia Brabo vann slaget med Antigonus. Och som en trofé klippte Brabo sin hand och slog honom in i Scheldt. "Nand ​​werpen" översätts bokstavligen som "kasta en arm", varför namnet på staden bildades. Förresten, här i Antwerpen finns det ett annat monument kopplat till legenden - skulpturen "Antigone's Palm" .

Fontänets unika karaktär

En känsla av denna unika syn är avsaknaden av en simbassäng, som är typisk för de flesta sådana arkitektoniska mönster. Joseph Lambaugh porträtterade Brabo med en gigantens avbrutna hand, från vilken en vattenfontän, som symboliserar blodet, slår och vattnet rinner ner till skulpturens fot och försvinner mellan stenarna, varefter det en gång kommer in i den stängda kretsen, matas den igen uppåt. Förutom krigare Brabo, som avbildats på skeppet vid tidpunkten för handslaget, ligger vid foten av källan kroppen av den mest tjusiga Antigonen, omgiven av havslevelser. Fartyget, som är en symbol för navigeringen och välståndet i staden, stöds av två sjöjungfrunare.

Eftersom Antigones avskiljda hand har blivit en populär symbol för staden, i Antwerpen, omfattar varje utflykt ett besök på ett sådant känt landmärke.

Hur kommer man till sevärdheterna?

Eftersom Brabo fontän ligger i centrum av Grote Markt, är det inte svårt att ta sig till det. Från Antwerpen Suikerrui Steenplein kollektivtrafik , längs Ernest van Dijckkaai, bör du gå till Suikerrui Street. Därifrån, en liten promenad i öster kommer du till torget där den legendariska fontänen Brabo tornar.