Passar av raseri

Vi blir alla arga från tid till annan - till trafikstockningar, en orättvis chef, barnens pranks, en mans latskap, en trasig häl, dåligt väder - och inte tillräckligt för någonting annat. Men en sak är ilska, och en annan plötslig okontrollerad kamp mot ilska och raseri. Ilska vid en person eller omständigheter passerar vanligtvis utan destruktiva konsekvenser, men i vrede kan vi någonting, ens skada våra nära och nära människor. Men du kan kontrollera plötsliga passar av raseri, låt oss räkna ut hur man gör det.

Hur man klarar sig av raseri?

  1. Om du känner till raseri, gå till spegeln och se vilka muskler i ditt ansikte som är ansträngda. I ett lugnt tillstånd lär du dig att styra dem - godtyckligt påfrestning och slappna av. Under nästa utbrott av ilska, försök att slappna av dessa muskler, en svår, men det hjälper dig att lära dig hur man styr dina känslor.
  2. Nästa ritual kan hjälpa till. Dela arket i tre kolumner. I det första beskrivs situationen och människorna som orsakar dig negativa känslor. I den andra - din reaktion, och i det tredje - resultatet, som väckte dina handlingar.
  3. Bra hjälp för att lindra negativa känslor av fysisk aktivitet, hur du känner sig rasande - gå för en körning eller sväng pressen.
  4. Om du absolut måste kasta ut ilska, gör det i stolt ensamhet och i livliga föremål. Bryt upp tallriken, bryt någonting, tryck på trälåda med en hammare, slå kudden, skrik högt alla som irriterar dig.
  5. Lär dig att översätta konversationen. Så snart du börjar bli arg, rädda dig själv och din följeslagare från raseri och byta till neutrala ämnen.
  6. Glöm inte heller om rätt näring - kryddig mat och alkohol kan intensifiera manifestationerna av aggression.
  7. Inte dålig hjälp från nervösa infusioner av medicinalväxter - valerian, löv av västra hallon, kamomill, hagtorn, pepparmynta och många andra.

I händelse av att inga metoder hjälper och oroet är obevekligt, är det värt att samråda med en specialist. Han kommer bara att hjälpa till att hitta de sanna orsakerna till arga utbrott och hantera dem.