Antwerpen - attraktioner

Antwerpen är en stad belägen i den flamländska regionen Belgien. Dess historiska sevärdheter kan omgå bokstavligen om ett par dagar på grund av det faktum att detta är en ganska liten stad och alla de viktigaste och mest betydande platserna för trängsel av turister ligger huvudsakligen i centrum. Antwerpen är världens handelscentrum och diamantskärning, som senare blir diamanter. Priserna på produkter är mycket lägre än i andra europeiska länder. Därför reser resenärer inte bara för att bekanta sig med arkitekturens monument, men också för att köpa diamanter.

Vad att se i Antwerpen?

Stadshuset i Antwerpen

Den första renässansbyggnaden i Europa är det berömda stadshuset i Antwerpen, byggt på 1500-talet (1561-1565), då Antwerpen var det europeiska köpcentret. Inte stående i tio år, var stadshuset bränt av spanjorerna under beslaget av staden. Endast på 1800-talet var det möjligt att återställa interiören i rådhuset, utformad i gamla tider. Detta blev genomförbart tack vare den belgiska arkitekten Pierre Brunos ansträngningar.

För närvarande har rådhuset flaggor i många länder, inklusive den ryska och ukrainska flaggan.

House of Rubens i Antwerpen

I Antwerpen bodde och arbetade han mest kända belgiska konstnären Peter Paul Rubens. 1946, efter hans död, öppnades ett husmuseum där han bodde.

Han försökte göra inredningen av hans hus lyxigt. Och också relaterat till organisationen av rymden runt huset: ett stort antal fontäner, kolonner, skulpturer och blomsterbäddar med vackra blommor.

Steven Castle i Antwerpen

Den här kända Antwerpen-fästningen uppfördes på Scheldu-floden i 1200-talet. Oea utförde en skyddande funktion under stadens belägrering. I nästan fem århundraden var det ett fängelse för dem som bröt lagen.

På 1800-talet uppstod behovet av att byta flodbädd och de flesta av strukturerna förstördes, inklusive den äldsta kyrkan i Antwerpen.

1963, innan infarten till slottet installerades ett monument till Long Wapper - en berömd karaktär av lokala legender.

Här är navigeringsmuseet.

Antwerpen: Vår Fru Katedral

Det högsta kyrktornet är 123 meter högt och kan ses från var som helst i staden. Byggandet av katedralen började på 1400-talet, men kyrkan var helt byggd bara två århundraden senare. På 1500-talet förstörde kalvinisterna nästan allt som var i katedralen: reliker, målningar, altare, gravar. För närvarande har ett litet antal fresker och Madonna-bilden, gjord av marmor i 14-talet, bevarats.

Byggare och arkitekter har försökt att återställa det tidigare utseendet på en kyrka som förstördes tidigare, där flera stilar är sammanflätade: rokoko, gotisk, barock och renässans. På fönstret visar glasmålningar berättelser från Bibeln.

I katedralen finns fyra kända verk av Rubens:

Ovanför altaret kan besökare på katedralen se Abraham Mattissens målning "Maria död".

Antwerpen: Kungliga Museet för konst

I det här ganska eleganta museet kan du se verk av belgiska konstnärer som bodde på 60-talet av 20-talet. Även här kan du hitta mer än ett och ett halvt tusen målningar av samtida konstnärer. Men det viktigaste inslaget i museet är naturligtvis den största samlingen av målningar från Rubens.

Turister kan besöka följande Antwerpen museer:

Besöker Antwerpen, rik på sevärdheter, kommer du verkligen att bli förvånad över hur mycket i dess arkitektoniska monument historien om den här lilla europeiska staden har bevarats. Och därefter kan bekanta med sevärdheter fortsättas i grannländerna - Luxemburg, Frankrike, Tyskland och Nederländerna.