Hundar för husskydd

Att köpa en hund är ett mycket svårt och besvärligt företag. Om du bara vill köpa ett husdjur till barnet är allting mycket lättare. Men det är svårare att välja hundar ordentligt för skydd. Först formulera klart själv vad du vill ha från djuret. Faktum är att du inte hittar en universell ras. Det finns bättre hundar för husskydd, som är helt olämpliga för mänskligt skydd. Så först formulera kraven, och bara sedan välja rasen.

Den bästa rasen av hundar för skydd

Om du har en tomt med ett hus, så kommer hundarna av följande raser att vara bra med att skydda den: fårhunden (kaukasisk, centralasiatisk, sydrosk, tysk), Moskvas vakthund. Dessa hundar är stora nog, de har god tät och varm ull. Hundar har en utmärkt skyddskvalitet, de har en medfödd misstro mot främlingar och okända personer. En tysk herde kan inte hållas på en kedja, resten av rasen är tillåtna.

Var särskilt uppmärksam på den kaukasiska, eftersom hans ilska lätt går in i vildhet. Denna ras uppfattar order av endast en familjemedlem, resten tolererar helt enkelt. Om det finns barn, kom ihåg att med hunden blir strikt.

Vilken hund är lämplig för att skydda insidan av huset?

De raser som nu kommer att listas är välutbildade, hanterbara, känsliga och varna, de är otroliga för främlingar, men alla har sina egna egenskaper. Så, de bästa hundarna för husskydd är Rottweiler, Risenschnauzer, Black Terrier, Doberman, Amstafferna och de tyska herdarna.

Dobermans är bra hundar för husskydd, men för människor med impetuös natur kommer denna ras inte att göra, eftersom hunden är mycket känslig och lätt excitable. Rottweilers är mer balanserade, men i familjen strävar de alltid efter att ta ställning till ledare. Hunden av Risenschnauzer-rasen för skydd kan tas utan rädsla, det här är ett utmärkt alternativ, men de kräver särskild vård för ullen. Amstaff är kompakta nog, de har stor fysisk styrka och är mobbiga. De är envisa och behöver en solid hand. Annars är de bra hundar för husskydd.

När det gäller träningshundar för skydd måste du jobba med en specialist. Detta är särskilt viktigt för herdar, på grund av deras psyks egendom. Vänja hunden gradvis, för varje ras sin ålder. En välutbildad hund skyddar sitt territorium ständigt, även under ägarens frånvaro.