Nasal blödning orsakar

På frekvensen av förekomst hos män och kvinnor ligger näsblödning 1: a bland alla spontana blödningar. De verkar plötsligt och kan till och med åtföljas av en ganska stor blodförlust. Men vad är orsakerna till nasal blödning?

Lokala orsaker till näsblödning

Till lokala orsaker till epistaxis innefattar framför allt nasaltrauma, nasal trafikstockning och kronisk atrofisk rinit. Blod i detta fall börjar ofta att gå från vaskulär plexus, som ligger på nässkytten. I de fall där plexus är ytlig kan det förekomma allvarlig blödning även vid den minsta fysiska belastningen.

Lokala orsaker till allvarlig näsblödning är också inkomsten av främmande kroppar i näshålan och konstant plockning i näsan, vilket är så karakteristisk för små barn. Dessa åtgärder skadar nässlemhinnan och orsakar blodets utseende.

Orsakerna till frekvent blödning i näsan kan vara dolda i olika infektioner. Således orsakar en förändring i slimhinnans struktur och frisättning av blod:

Ibland sker blödning från näspassagerna helt enkelt över bagage. Detta fenomen kan till exempel prova torr luft i rummet eller det faktum att en person blåste näsan mycket starkt. Men i vissa fall är orsakerna till frekvent blödning av näsan ganska allvarliga arveliga sjukdomar eller yrkesrisker (luftens konstanta dammighet i arbetet).

Vanliga orsaker till näsblödning

Vanliga orsaker till näsblödning hos kvinnor och män är oftast hypertensiva sjukdomar, blod- eller leversjukdomar och en koagulationsstörning. Om blodet från näsan gick på grund av högt blodtryck, borde du inte vara rädd. Patientens organism på detta sätt "släpper ut extra ånga", det vill säga försäkrar han sig mot det rikliga blödningar i hjärnan. Vanligen, efter sådan blödning med en kraftig ökning av trycket (arteriell) förbättras tillståndet av hypertoni.

Men när näsblödning utlöstes av sjukdomar som hemofili, leukemi, trombocytopeni, hepatit eller cirros , är det värt att stoppa blodets plötsliga utseende för att se en läkare.

Andra vanliga orsaker till detta fenomen är: