Förpackning för blommor av egna händer

Att göra buketter är en mycket intressant kreativ aktivitet. Om du vill presentera blommor förutom huvudgåvan, tänk på möjligheten att göra förpackningen för dem personligen. Från den här artikeln kommer du att lära dig om några av finesserna i detta hantverk och hur man gör ett fint och originalt paket för blommor.

Hur vackert att packa blommor?

I floristryns konst används olika material. Ofta är buketterna insvept med en film eller speciellt dekorativt papper för packning av blommor. Syntetiska material för förpackning - Förpackning film, konstgjorda nät, organza - den vanligaste. De är relativt billiga och låter dig göra ett vackert paket för någon bukett.

Dekorera blommor med hjälp av sådana element som rhinestones och pärlor, band och snören. Alla typer av bågar - en annan trendig och elegant version av inredningen för förpackning av buketter.

Mer kreativ förpackning för blommor med egna händer är lätt att göra genom att placera dem i en vacker korg eller till och med en vas. Dekorera din bukett med naturliga material, som sisal, jute mesh, burlap, filt, rispapper eller rottingfiber. Detta alternativ anses mer presenterbart och ser bäst ut när man förpackar för exotiska blommor, till exempel en strelitzia eller Wanda orkidé.

Viktiga nyanser i förpackningen av blommor

Dessa enkla tips hjälper dig att behärska konsten att skapa blommiga förpackningar.

  1. Det är väldigt lätt att packa blommor. För att göra detta, vika förpackningsmaterialet i form av en kon eller ett spetsigt kuvert, placera blomsterarrangemanget inuti och dekorera buketten med utvalda dekorativa element. För arbete behöver du en häftklammer, ett tejp eller en blomband.
  2. När du väljer färg på paketet, är det bättre att sluta vid lågmälda, naturliga toner. Detta kommer att bidra till att fokusera på färger, inte på förpackningar. Också ett bra alternativ är valet av råmaterial i själva knoppen.
  3. Försök att inte överdriva det med inredningen: ju färre element du använder, desto mer utsökt kommer hela kompositionen att se ut.
  4. Kom alltid ihåg att förpackningen bara betonar bukettens elegans och skönhet, det borde inte vara centrum för uppmärksamhet. För att göra detta, gör inte förpackningen för skrymmande eller ljus.

Master klass på festliga blommor packning

  1. Om du använder en matfilm, linda blomkruven så att fukt inte kommer in i kartongen.
  2. Så linda alla blommor som du vill göra en del av blommompositionen.
  3. I omslaget på en vanlig presentförpackning, gör utklipp av önskad form och dimensioner.
  4. Placera blomman försiktigt.
  5. Komplement kompositionen med dekorativa dekorationer.
  6. Som du kan se kan inomhusblommor också bli en fullvärdig gåva för semestern!

Huvuddelen i mästarklassen är att förstå arbetets väsen och behärska tekniken, och då kan du lätt förverkliga dina idéer.