Rismönster med sticknålar

Överraskande, vissa mönster av stickade produkter går inte ur modet och förstärker bara sina positioner från säsong till säsong. Till sådant är det möjligt att bära stickning med en stickpinne av ett mönster "ris". Detta mönster kallas ofta pärlor eller pärlor. Perfekt för nybörjare, eftersom det inte kräver speciella färdigheter i att arbeta med sticknålar. I denna artikel kommer vi att överväga hur man stickar mönstret "ris" med sticknålar, med exempel på en liten duk. I framtiden blir det en dekoration för en scarf eller väst .

Beskrivning av mönstret "Rice" stickning

För arbete är det önskvärt att ta större sticknålar och ganska täta garn så att mönstret kan ses och arbetet går fortare. Innan du stickar "ris" mönstret med sticknålar måste du beräkna önskat antal slingor för din produkt och ringa första raden. Så, låt oss titta på steg-för-steg-processen för att binda ut "ris":

  1. Vi skriver in det önskade antalet slingor på det vanligaste sättet.
  2. Ta sedan bort den första slingan, inte binda den, som det alltid gör i något mönster.
  3. Den andra är gjort ansiktsbehandling. Vi tränger talar in i slingan och går i ingrepp med arbetsgängan, då leder vi den in i slingan. Dra på den andra sidan och ta bort den på vänster stickpinne.
  4. Tredje - purl. Arbetsgängan går framåt. Sedan stickas nålen fram till vänster stickning. Ta tag i arbetstråden och dra åt den, ta bort slingan.
  5. Det visar sig att enligt ryggmönstret för "ris" mönstret består den första raden av växlande fram- och bakslingor. Denna uppsättning loopar används vanligtvis för de så kallade gummibandarna.
  6. Nästa, för att få mönstret "ris" stickning behöver vrida duken. Åter, ta av den första slingan.
  7. Mönstret att sticka med nålen på mönstret "ris" är följande: du tittar på den föregående uppsättningen slingor, över den nedre ansiktsstickningen bakslingan och över baksidan en - den främre. Om den första raden börjar med fel, då är den första den främre.
  8. Som ett resultat stickas du något som ett bakre gummiband. Den andra raden vi stickar också en växel av ansiktsbehandlingen med spetsen, men med en övergång till en slinga.

Det är på bekostnad av denna växling att mönstret erhålls med "ris" ekrarna. Detta mönster kallas ofta "moss" och "pärlor" på grund av ett vackert karaktäristiskt mönster. Ju strängare stickningen och desto tjockare garnet är, desto mer uttalat kanvasens konsistens.

Detta mönster visar sig alltid vackert och samtidigt verkar det vara komplicerat, invecklat. Men som du kan se är arbetet det enklaste, och även nybörjare hantverkare kan göra.