Flygplats Punta del Este

I Uruguay finns flera flygplatser, varav den ena är Punta del Este (Aeropuerto Internacional de Punta del Este). Fullständigt namn Capitan de Corbeta Carlos A. Curbelo International Airport.

Allmän information

Denna lufthamn serverar inte bara lokal, men även internationell flygresa och har en modern terminal för passagerare. Det utvecklades av den berömda uruguayanska arkitekten Carlos Ott. Här utförs last- och charterflyg samt transporter av flottan.

Luftgrindarna ligger mellan städerna Maldonado (avstånd 16,5 km) och Punta del Este (25 km). Under högsäsong (december till februari) på flygplatsen kan du ofta träffa lokala kändisar, politiker och andra kända personer i landet.

Vad ligger på flygplatsens territorium?

Det finns flera kaféer och tullfria butiker, och det finns speciellt utrustade platser för rökning. För bekvämligheten av passagerare på flygplatsen i Punta del Este finns en online resultattavla tillgänglig på spanska och engelska. Därifrån kan du få denna information:

Valutaväxling fungerar i hamnen, men de är ofta dyra, så byt inte alla pengar här. Landets valuta är Uruguays peso, och du kan bara betala i en butik eller transportera med lokala pengar.

Nuans när man köper en flygbiljett

Vid bokning av resedokument styrs passagerarna huvudsakligen av datum, tid, pris och flygbolag. Den senare sysselsätter mer än ett hundra, den mest populära är: LATAM Airlines, American Airlines, Amaszonas, Aerolineas Argentinas, etc.

Flygningar är lönsamma att köpa i förskott på biljettkontorsterminalen eller online via Internet. Vanligtvis är priset billigare på tisdagar och onsdagar, det är också värt att delta i bonusprogram och titta på specialerbjudanden. Att byta eller överlämna resedokumentet utan förseningar och problem är alltid möjligt på flygbolagets hemsida eller genom att ringa upp call center.

Överföring från Punta del Este flygplats

Komma till närmaste städer från flygplatsen med buss och bil via IB / Interbalnearia och Av. Antonio Lussich. Det är önskvärt att boka en bil i förväg eller hyra den.

Om du väljer att boka en överföring, kan ansökan lämnas online, och vid ankomsten till flygplatsen väntar du redan på föraren med ett tecken. För att tillhandahålla en sådan tjänst fungerar den så kallade remise-tjänsten här. När du hyr en bil har passagerare möjlighet att välja rätt modell för sig själva och att köra på vägen till olika ställen.