En lökskal i folkmedicin - användbara egenskaper

Mest av allt lök är bekant för oss som ett botemedel som används vid behandling av förkylningar, eftersom dess anmärkningsvärda egenskaper hos bakteriedödande effekter på kroppen är kända. Men skålen från löken har användbara egenskaper.

Kemisk sammansättning och användning av lökskal

Det visar sig att lökskalar inte är mindre användbara än lökar själva, och denna fördel bestäms av sin kemiska sammansättning:

  1. I lökskal finns E-vitamin , vilket saktar åldringsprocessen, ackumulerar "dåligt" kolesterol, har en deprimerande effekt på utvecklingen av cancerceller, är den starkaste antioxidanten.
  2. Läckskalens helande egenskaper förstärks av närvaron av C-vitamin i den, vilket har en fördelaktig effekt på muskuloskeletala vävnads tillstånd och förhindrar utvecklingen av beriberi.
  3. Nikotinsyran (vitamin PP), som ingår i skinkan, förbättrar matsmältningsfunktionen, har en positiv effekt på hjärnans aktivitet och hjärtfunktion.
  4. Avkok av lökskal har egenskaper som möjliggör en positiv effekt på aktiviteten hos alla system i människokroppen, speciellt vid rehabilitering efter komplexa operationer, på grund av närvaron i det av vitamin B. Gruppens buljong används för att behandla svampsjukdomar; Det är effektivt för sköljning av hår.

Lökskalken i folkmedicin har länge visat sig användbara egenskaper, för i och förutom vitaminer hittades karoten, vilket bidrar till helingen och förstärkningen av hela organismen, såväl som biologiskt aktiva föreningar som förhindrar förekomst av allergiska reaktioner och förstärker kroppen.

Skal från löken har medicinska egenskaper som möjliggör förstärkning av immuniteten , för att öka kroppens försvar mot negativa miljöpåverkan. Det har en antiviral effekt som hjälper till vid behandling av förkylningar.

Liksom alla läkemedel har lökskalken inte bara användbara egenskaper, utan även kontraindikationer. Det är sant att listan över dessa kontraindikationer är liten. Att ta mediciner rekommenderas inte för dem som lider av ökad blodkoagulerbarhet. I andra fall kommer behandlingen av lökskalor att ha en positiv effekt på hälsan.