Druvfröolja

En värdefull kosmetisk produkt som har goda antioxidantegenskaper är druvfröolja. Den innehåller antioxidanter av naturligt ursprung, tack vare vilket det visade sig perfekt i kosmetologi och medicin. Olja är det första hjälpen till de personer som har hjärtsjukdomar, blodkärl och många andra sjukdomar. Druvfröolja har länge varit känd och innehåller vitamin B, vilket är fördelaktigt för extern applikation.

Sedan våra förfäders tid har druvkärnolja varit mycket värderad. Om detta kommer vi att berätta resterna av rätter som hittades under utgrävningar i antikens Grekland och Egypten. Och på medeltiden användes det i italiensk och fransk kosmetologi och var en del av hårelixiren.

De tjejer som har en fet hårbotten och snabbdödande hår kan andas lättnadslugt, eftersom det är för dem att skapa olja från druvben för hår. Dess särdrag är lätt absorption, förmågan att reglera talgkörtlarna, och det lämnar inte en film. Det mest överraskande är att detta vegetabiliska fett, vilket är en del av oljan, inte täpper till porer, men tvärtom drar dem ihop.

Dessutom används druvfröolja:

I druvben finns biologiskt aktiva näringsämnen, som är rika på vegetabiliskt protein. Men druvfröolja innehåller inte så mycket som i lin, solros, oliver, nötter.

Druolja används också som en tonisk eller uppfriskande lösning på huden. Med denna olja blir den elastisk, elastisk och full av energi. Dessutom absorberas druvolja lätt, mättar och fuktar också huden. Det penetrerar djupt in i huden, därigenom regenererar celler och återställer strukturen i nervceller och vävnader.

Hur man använder druvfröolja?

För medicinska ändamål behandlas druvfröolja när det är nödvändigt att stimulera hårväxten, stärka och glans, och den används också för brittleness. Det behöver helt enkelt gnidas i hårbotten.

Druvfröolja kan vara en ersättning för fuktkräm. Till exempel, för att rengöra huden, bör oljan värmas upp något, varefter bomullsytan torkas med en bomullspinne. Det har också visat sig vara ett botemedel som används för att avlägsna rester av dekorativa kosmetika på ansiktet. Oljan används som grädde, smutsar ansiktet med ett tunt lager och masserar huden lätt.

Oljor av druvfrö har antiinflammatorisk effekt och kämpar med finnar och akne.

Också många recept för masker från druvfröolja är kända. Här är några av dem:

  1. För torr hårbotten. Grapeseed oil mix 1: 1 med mer näringsrika och oljiga oljor - olja från groddar av vete, jojoba. Vänta en timme och tvätta huvudet med schampo.
  2. Att ge glans. Kokosnöt, druvmjöl, smält smält i vattenånga. Lägg sedan till de essentiella oljorna av lavendel och rosmarin till den redan kylda blandningen. Masken ska gnidas i hårbotten med lätta massagebevegelser, varma huvudet med en handduk och lämna i en timme eller två. Tvätta håret med varmt vatten och tvätta med schampo.

I allmänhet, i alla recept, där det står skrivet att du behöver lägga till en viss del av lite olja, kan du säkert välja en druva.

Fördelar med druvfröolja

När det gäller fördelarna med druvolja bör det sägas att det innehåller många vitaminer som omega-6 och omega-9-syror, flavonoider, vitaminer A, E, C, vilka är nödvändiga för hjärt-kärlsystemet. Alla grupper av vitaminer och tanniner i deras komplexa kombination ökar elasticiteten, förstärker blodkärlens väggar, främjar vasodilatation, främjar minskningen av kolesterol i blodet och förhindrar dessutom trombbildning.

Essentiell olja av druvfrön är väl använd för massage, till exempel avkopplande, anti-celluliter, med streckmärken och många andra sorters.

Olja från druvfrön säljs kanske bara i apotek eller specialaffärer.