Men-laktation med laktation

Sällan upplever kvinnor, på grund av deras fysiologiska egenskaper, smärta i underlivet. De är som regel kopplade till konjunkturförändringar. Men det händer ofta att även med amning och frånvaro av menstruation, mödrar känner magsår. Det är i sådana situationer att frågan uppstår om det är möjligt att applicera No-shpa-preparat vid laktation. Låt oss försöka svara på det, med tanke på funktionerna i sammansättningen av detta läkemedel.

Vad är läkemedlet No-shpa?

Denna typ av piller finns i medicinska skåpet för varje kvinna. Och allt tack vare det faktum att läkemedlet har en bra effektivitet till ett relativt lågt pris.

Den aktiva substansen i läkemedlet är drotaverin, vilket avser antispasmodik. Dessa substanser kan reducera tonen i muskelfibrerna och därmed eliminera deras spasmodiska sammandragningar, vilket orsakar smärta. Den högsta effektiviteten drotaverin visade med spasmer i mag-tarmkanalen, urogenitala, vaskulära system. Det visade sig att denna komponent inte har någon effekt på blodkärlens ton och påverkar således inte normal blodcirkulation.

Är No-shpa tillåtet under amning?

För att få svar på denna typ av fråga borde en kvinna noggrant läsa bipacksedeln. Således anvisade instruktionerna för användning av No-shpa att det är oacceptabelt att använda detta läkemedel. Det viktigaste argumentet för ett sådant förbud är emellertid avsaknaden av kliniska prövningar av läkemedlet bland ammande kvinnor.

Doktorerna tillåter emellertid möjligheten till en enda användning av läkemedlet. Därför, om en kvinna är orolig för epigastrisk smärta, då kan du ta drogen. Använd inte No-shp under laktation i mer än 2-3 dagar.

I vilka fall kan tilldelas No-shpa för HS?

Det finns sjukdomar där läkare rekommenderar att du använder denna medicin även vid den aktuella amningen. Serdy kan kallas så:

I sådana fall, när du inte kan utan ett givet läkemedel som tar bort spasmen, och du behöver ta det dagligen, tvingas en kvinna att neka från att amma barnet. I detta fall överförs barnet till konstgjorda blandningar.

Vad är kontraindikationerna för att ta No-shpa?

Såsom framgår av ovanstående är enanvändning av läkemedlet under amning acceptabel, d.v.s. i små terapeutiska doser har drotaverin ingen effekt på barnet.

Liksom något läkemedel har No-Shpa egna kontraindikationer, i vilket fall det är strängt förbjudet att använda medicinen kategoriskt, även en gång. Dessa inkluderar:

Använd inte läkemedlet om det finns biverkningar, bland annat:

Sammanfattningsvis vill jag än en gång säga att trots att enligt instruktionerna No-shpa-preparatet är förbjudet under amning, erkänner läkare engångsinträde. Om smärtan uppträder igen måste du se en läkare för att bestämma den exakta orsaken.