Gödsel för potatis vid plantering

För aktiv tillväxt och rätt utveckling kräver potatis , precis som någon annan kultur, en ordentlig toppdressing. Du bör vara uppmärksam på valet av gödselmedel, eftersom det beror på kvantiteten och kvaliteten på din framtida gröda. Potatis skiljer sig från andra grönsaker, eftersom det inte finns någon praktisk fördel att fodra den under växtsäsongen. På detta stadium kan växten inte längre absorbera mineralelementen bra. Men med stor uppmärksamhet är att välja gödselmedel för potatis vid plantering. Eftersom det är dessa ämnen som kommer att ansvara för växtens utveckling och för den mängd skörd som du kan samla i framtiden.

Varför mata potatis?

Mineralgödsel för potatis är mycket viktigt. Denna kultur skiljer sig från de andra genom att den kan absorbera ett stort antal näringsämnen. Orsaken ligger i det faktum att växten har ett dåligt representerat rotsystem, men knölarna tvärtom blir väldigt stora. I detta avseende är det viktigt att införa gödselmedel och näringsämnen i jord så att varje efterföljande gröda inte blir mindre än den föregående.

Hur man gödslar potatis?

Gödselmedel för potatis, introducerad på våren, bör vara mycket välbalanserad. Därför är det vettigt att uppmärksamma den komplexa gödsling, som innehåller en mängd olika näringsämnen. Att mata kulturen med bara en typ av gödselmedel är omöjligt att uppnå ett bra resultat. Detta är särskilt viktigt under den första utvecklingen av växten. Om gödningsmedlet exempelvis innehåller en stor mängd kväve kan detta ha en negativ effekt på bildningen av knölar. De kommer att växa små, medan all kraft i växten kommer att koncentreras i toppar. Det är därför det är så viktigt att välja ett gödningsmedel med rätt balans mellan näringsämnen och mineraler.

Pratar om vilken gödsel som passar bäst för potatis, det är värt att nämna "Kemir Potato". Detta är en speciell gödsel med flera föreningar, som innehåller alla användbara föreningar och mikroelement som är nödvändiga för en given kultur. Du kan kalla detta gödselmedel ideal, om inte för det är ganska högt pris.

Fortsatt konversationen om komplexa mineralgödselmedel, man måste också säga om nitrofas. En matsked, som läggs till varje hål före plantering, är ett av de bästa gödselmedel för potatis. Ett bra resultat kommer också att visa användningen av benmjöl som gödningsmedel.

Det kommer att påverka potatisens stärkande egenskaper, förbättra kvaliteten på knölarna själva och göra det möjligt för dem att skörda en större gröda.

Dessutom glöm inte bort organiska gödningsmedel. Sådan extra gödning som pereprevshy-gödsel, torv från torv, urea eller vanlig aska innehåller många användbara och nödvändiga ämnen som gör att potatisen kan växa snabbt och utvecklas ordentligt. Till exempel är träaska en källa till magnesium, kalium och fosfor. Dessa ämnen hjälper anläggningen att klara många möjliga sjukdomar. För övrigt kan aska föras inte bara i potatisboxen, utan sprinklas även med varje knöl precis innan de planteras i boet. Mikroelement som erhålls av växten från detta mineralgödsel kommer inte bara att påverka tillväxtens hastighet och utvecklingshastigheten utan även smakkvaliteten hos den odlade grödan.

Hur korrekt matar potatis?

Normerna för att applicera gödselmedel på potatis föreskriver att de lägger mat direkt i boet av potatis. Effektiviteten av denna metod är mycket högre än den konventionella metoden för att placera gödselmedel i hela det plantade området. Korrekt användning av extra gödselmedel kommer inte bara att spara mängden gödselmedel som konsumeras, utan också begränsa deras räckvidd till den specifika zon som mest behöver dem.