Dubbeldäckare för motoblock

Långt borta är de tider när det i en truckbondens arsenal fanns bara skovlar och hylsor. Idag är vården av trädgården mycket lättare och roligare, eftersom det finns olika mekaniska och motoriserade apparater till salu, till exempel en två-rad hiller för en motoblock. Låt oss ta reda på vad denna detalj representerar.

Arbeta motoblock med en två-rad hiller

Som du kan se från namnet är en två-radsvängare en gångjärnsutrustning på ett motorblock, vilket gör att du kan hälla marken (hoej), det vill säga samtidigt bearbeta raden från båda sidor. Dessutom gör den här enheten det möjligt att inte klippa åsarna manuellt, utan att använda en motoblock - det är snabbt, bekvämt och med minimala arbetskostnader. Plantering av potatis är också möjlig med en tvåradig stub av ett motorblock: först görs furorna på platsen, sedan sprids potatiserna manuellt (här är det viktigt att observera det nödvändiga intervallet mellan framtida buskar) och efter att hällaren hjälper dig att fylla fästen igen med jorden.

Hiller utför andra användbara funktioner - till exempel att lossa marken i gångarna och samtidigt förstöra gräsgräset. I ett ord kan sådan utrustning underlätta ditt arbete. Det viktigaste är att ställa in din två-rad hiller för motoblocken.

Hur man ställer in en två-rad hiller för en motoblock?

Fixeringsmunstycket på motorblocket är tillverkat med hjälp av speciella kopplingar - i regel är det CB-2 och CB-1/1. Även för montering av en hiller är det nödvändigt att ha spår. Diametern bör inte vara mindre än 600 mm, så att motorns växellåda inte klarar av potatisplattorna under drift.

En viktig punkt är hällarens riktiga orientering, så att den riktas exakt parallellt med sängarna. Detta uppnås genom att justera de två bultarna på konsolen, vilken

fixerar stämpeln på hylsan till ramen på motorblocket.

När du anpassar backen, måste du hitta den optimala vinkeln för attack och bredden på furgen. Det är nödvändigt att båda grenarna i jorden efter hålning har lika höga höjder. Höjningsdjupet (angreppsvinkel) regleras på två sätt. För det första påverkar detta installationen av bulten i ett av monteringshålen. För det andra har de justerbara backarna en skruvjustering: när handtaget roteras, ändras vinkeln mellan munstycksramen och motorblocket.

Avståndet mellan furorna regleras genom glidning eller glidning av ramklemmen.