Rengöring av levern med folkmedicin i hemmet

Läkare säger det med jämna mellanrum är det nödvändigt att genomföra denna procedur, för detta är det möjligt att använda olika apoteksprodukter samt folkmedicin. Om hur levern rengörs med folkmekanismer hemma och vilka formuleringar som kan användas för detta, talar vi idag.

Mjuk rengöring av levern hemma

För att levern ska kunna rengöras hemma, utan att kroppen skadas, måste vissa försiktighetsåtgärder följas. Rådfråga först en läkare, kanske har du en sjukdom där detta förfarande är kontraindicerat. För det andra, innan du börjar rengöra, observera en diet, försök att bara äta vegetabilisk mat, sura mjölkprodukter och frukter under denna period. Ibland är det tillåtet 1-2 gånger i veckan att konsumera en del vitt kött, men om du kan tåla kosten utan svårighet är det bättre att överge en sådan maträtt.

Låt oss nu prata om de mest populära metoderna, en av dem rengör levern med sorbitol hemma. Förfarandet är som följer, först ges personen en enema, för att rensa tarmarna. Då på en fasta tas ett glas varmvatten med 2 tsk upplöst i den. sorbitol, då är det nödvändigt att ligga ner på höger sida och sätta en värmepanna i levern. Liggande bör vara minst 2 timmar, varefter det måste uppstå trängsel att defekera. Förfarandet utförs en gång om dagen i 7 dagar, varefter en paus i 10-12 dagar görs. Du kan utföra sådan rengöring 1-3 gånger på 1-1,5 månader.

En annan populär metod är att rengöra levern med magnesium hemma. För proceduren måste du köpa magnesia pulver i apoteket. Därefter måste du lösa upp 20 g av läkemedlet i vatten, var noga med att vara ren och varm och drick den här blandningen på en tom mage. Efter det är det rekommenderat att ligga på höger sida med värmepuden, på samma sätt som beskrivits i sorbitoltekniken. Vila tiden kommer att vara minst 2 timmar, varefter du kan gå upp och göra de vanliga sakerna. På dagen för förfarandet är det förbjudet att äta, du kan bara dricka nypressad grönsaks- och fruktjuice. Under de närmaste 2-3 dagarna behöver du bara äta grönsaks- och fruktsallader. Experter rekommenderar att sådan rengöring bör utföras på en ledig dag från jobbet, eftersom det kan vara rimligt att spendera dagen hemma eftersom det kan orsaka stor mängd magnesia.

Metoden att rengöra levern med örter som testas hemma av många människor kan också appliceras. För att utföra proceduren måste du antingen köpa en samling örter till levern på apoteket och ta det enligt instruktionerna på förpackningen eller med egna händer förbereda avkok från frön från mjölktisteln. Förbereda blandningen själv, ta 2 msk. frö av en växt, fyll i 0,5 liter kokt vatten och laga på liten eld. Avsluta tillagningen av kompositionen när volymen av vatten är ungefär hälften så full, varefter blandningen filtreras och kyles till rumstemperatur. En avkok tas i 30 dagar, den ska vara full av 1 msk. exakt en timme efter att ha ätit. Håll den färdiga blandningen bör vara på ett mörkt ställe, helst utan att stänga burken med lock nylon, det är bättre att sätta in halsen på behållaren med en trasa.

Vilken som helst metod för leverrengöring du väljer är det viktigaste att följa alla rekommendationer för proceduren, annars kan effekten vara direkt motsatt, det vill säga du kommer inte att uppleva en förbättring av välbefinnandet, men dess försämring. Glöm inte heller att om du har obehagliga symptom måste du sluta kursen och besöka en specialist.