Drogberoende

Toxicomania är missbruk av giftiga ämnen som inte är juridiskt inkluderade i läkemedelslistorna. De mest använda kemikalierna - lack, bränsle, lim, - inandning av ångor som orsakar en stupefying effekt. Toxicomania påverkar nervsystemet negativt, bidrar till en patologisk förändring i medvetandet, orsakar beroende och beroende. Värst av allt, när sådana dåliga vanor, som missbruk, rökning och alkoholism, påverkar den omogna kroppen av barn och ungdomar. Detta leder till irreversibla somatiska och mentala förändringar, vilket är mycket svårt att korrigera.

Toxicomania - orsaker

Orsakerna till missbruk bland ungdomar kan vara nyfikenhet och tristess, lusten att försvara sig och uppleva nya känslor, den moderna ungdoms oförmåga att ockupera sig med någonting. Det vanligaste missbruket av inhalationsmedel uppstår kollektivt. Tonåringen vill inte ligga bakom kamrater och med tiden är det vanligt. Prata om det bildade missbruket kan vara när en tonåring inte behöver ett företag, han går till en enda daglig inandning av inhalationsmedel.

Symtom på missbruk av substanser

Symptomen beror på typen av inhalationsmedel och hur lång tid det är vid inandningen. 3-5 andetag orsakar en surrande i huvudet, ont i halsen, yrsel, en salivation och lacrimation, en expansion av eleverna, en oförmåga att koncentrera sig och reagera på yttre stimuli. Tillståndet varar 10-15 minuter. Efter detta finns obehagliga tecken på missbruk av substanser - kräkningar, illamående, törst, etc. Progressiv sjukdom medför avkoppling efter inandning, psykosensoriska störningar och psykomotorisk agitation. Externa manifestationer: skarp tyngdförlust, sköra naglar och hår, ansiktet i ansiktet, torrhet och jordlighet i huden.

Typ av missbruk av substanser

  1. Substansmissbruk med aceton. Denna typ orsakar snabba och starka hallucinationer. Omedelbart efter inandning uppträder eufori och desorientering sker i tid. En överdos av acetondamp kan orsaka någon.
  2. Inandning av nitrocellulosa lösningsmedel. Det orsakar motoruppväckning, medvetenhetens frustration, snabb förändring av humör från extas till ilska och aggression. Ett berusande tillstånd ersätts av huvudvärk, svår svaghet i kroppen, kräkningar.
  3. Toxicomania med lim. Används endast lim av vissa märken. Han hällde sig i en cellofanpåse och satte den på huvudet. Sålunda är missbruket av missbruk kompletterat med ett annat problem: det finns fall där tonåringar, som är drogade, inte kan ta bort paketet från huvudet och de dör av kvävning.
  4. Toxicomania med bensin. En berusande narkotisk effekt tillhandahålls av kolväten som ingår i bensin-xylen, bensen, toluen. Tyg fuktad i bensin används. Euforiens tillstånd ersätts av delirium och hallucinationer.

Hur hanterar man missbruk?

Börja behandlingen med avbrytande och otillgänglighet av inandade ämnen, efter att de börjar kämpa med uttagssyndromet och påverka mentala beroendet. För bästa effektivitet ska de första behandlingsmånaderna vara på sjukhuset. Det finns förfaranden för avgiftning av kroppen för att återställa funktioner kropp.

Kampen mot missbruk i hemmet och utan tillsyn av en läkare ger inte effektiva resultat. Obehörig användning av läkemedel kan orsaka ytterligare skada.

Om patienten har nått den sista etappen av missbruk och helt förlorat sitt liv, behöver han inte bara behandling, men också rehabilitering. Han kommer att behöva hjälp av en psykoterapeut, psykolog, socialarbetare och andra specialister. Endast i det här fallet kan behandling av missbruk av läkemedel leda till de önskade resultaten.