Burar för vaktel - hur är det bäst att utrusta cellen?

Handy celler för vaktlar behövs i de gårdar där de odlar en sådan fågel. Dessa fåglar är små, därför är det för att de ska behålla det otvetydiga krav som det är nödvändigt att uppfylla vid uppgörelsen av en bostad. Då kommer fågeln att känna sig bekväm, mindre sjuk och framgångsrikt utvecklas.

Celler för vaktel håller

Vid växande fåglar behöver de garantera en tillräcklig mängd ljus och värme, korrekt matning och ett mysigt hem. Det är viktigt att veta vilka celler som behövs för vaktlar, deras storlek och tillverkningsmaterial, vilket är den rekommenderade varianten för att plantera husdjur. Fågeln är väldigt nyckfull och för att få färska ägg från det är det viktigt att köpa eller bygga ett mysigt hus själv. För alla åldersgrupper behöver du en separat bostad, i isolerade stugor bosätter sig:

Vilka celler är bättre för vaktlar?

Sådana fåglar är extremt känsliga för yttre stimuli. Ljud, skarpa ljud, ljus och utkast har en dålig effekt på deras produktivitet. När man väljer ett hus är det viktigt att ta hänsyn till dessa faktorer, för att välja inte bara dimensionerna utan också konfigurationen. Celler för växande vaktlar är uppbyggda av olika material: plywood, spånskiva, metalliserad nät, jämn plast. Föreskrifter för innehållet hos dessa fåglar:

 1. Huset är bäst av massivt material - brädor, plywood, galvaniserad. Det ska lätt desinficeras och tvättas. Den främre väggen, där drickskålen och matningsskålen kommer att placeras, bör nätas med tredimensionella celler, så att djuren kan hålla sina huvuden ut i dem. Nedre är en korvfack.
 2. Stugor för unga från 10 dagar till 1 månad har många nivåer, åtskilda av ett uppvärmningsfack. De är utrustade med ett bröstvårdsdryckssystem och ett spillvärmeåtervinningsbricka.
 3. Nonsusheken bosätter sig i hus med sluttande botten vid 10 ° C. Från utsidan fixeras ett tråg, i vilket ägget läggs. Den ska vara utrustad med plattor av 10 cm.

Täthet att plantera vaktlar i en bur

Det är viktigt att veta hur många vaktlar kan hållas i ett bur. Detta beror på produktiviteten hos besättningen. Med någon konfiguration av huset måste du följa parametrarna för landfåglar:

 1. Den tillåtna norm är 70-120 huvuden per 1 m 2 golv.
 2. Optimal täthet av plantering vid produktion av kläckägg är 70 huvuden per 1 m 2 golv. I ett hus borde det inte vara mer än 25-30 vaktel, för en man behöver du 4-5 honor.
 3. Vid framställning av matägg är landningsfrekvensen 115-120 fåglar per 1 m 2 golv. I detta fall hålls honan utan män.

Storlek på celler för vaktel

Fågeln måste ha ungefärliga tekniska dimensioner:

Enheten av en cell för vaktel

Bekväm konfiguration av cellen för vaktel är en trä eller galvaniserad ram, på framsidan och på golvet täckt med järnnät. För att göra det bekvämt på golvet måste du planera benen i höjd 15-30 cm eller driva huset som en nivå på ett flervåningsbatteri. Schema av cellen för vaktlar:

Bostäder för fåglar är utrustade med matningssystem, drickskålar, uppvärmning. Som en grund och för en pall är det lämpligt att använda icke tjock metall, DSP-ark eller plywood. Systemet av drinkare bör vara avbruten, mataren för att minimera förlusten av foder. För att säkerställa att ägget rullar på en lutande botten inte faller, är ett spår med en bredd på upp till 10 cm på utsidan med en hållarfläns.

Celluppvärmning för vaktelar

För en mogen vaktel, en acceptabel temperatur på +18 - 25 2 C, även vid en temperatur på +16 2 C, kan honan stoppa äggläggningen. I fåglens svala försvinner i en hög, klättar upp på varandra och kan dö. Hus med vaktlar under den kalla årstiden bör vara i ett skjul med extern uppvärmning - spis, el eller annat. Om det inte finns, behöver du en vinterbur för vaktel, den är utrustad med en varmare ram gjord av trä. Som värme används IR-lampor , kommer termostaten att hjälpa till att utrusta de mest idealiska förhållandena.

Net för vaktelceller

Botten av fjäderhuset är gjord av fint nät, genom vilket skräp och fågel droppar vaken och fåglarna går själv säkert utan att riskera att skada benen. En sådan botten hjälper till att snabbt och effektivt rengöra cellerna. Valet av material är baserat på det faktum att individer i vilken ålder ska placeras i fjäderfähuset. Celler för vaktel - vilken cellstorlek att välja:

 1. För nestlar är golvet konstruerat av ett galler av 10x10 mm, tråddiametern är 0,9-2 mm.
 2. För vuxna fåglar är cellstorleken 16x24 mm. För väggar är det lämpligt att använda en maskstorlek på 32x48 mm.
 3. För vuxna husdjur krävs för att få kött en bra belysning av huset, så sidoväggarna är också gjorda av ett galler. Celler är gjorda under de traditionella, så att vaktelen flyttas mindre och mer sannolikt blir vikt.

Hur man gör en bur för vaktel?

Att bygga en bur för vaktlar är lätt med egna händer. Detta är under makten av hemmästare, beväpnad med minsta verktyg. Gör en bur för vaktlar:

 1. Klipp ut från metallnätet med sidoväggar och fasader.
 2. Med hjälp av en trähammare och en enkel anpassning, böjer sig nätet och tar formen av en kub.
 3. En prefabricerad botten med en sneda under lutningen är fast.
 4. Cellens främre del måste nödvändigtvis ha en slits för rullande ägg.
 5. Dörren är centrerad på ändytan.
 6. Från den galvaniserade profilen kan du göra en matare och utrusta en bröstvårtor i buret.