Beach Soccer - Spelets regler

Inte alla gillar att sola och simma under sommarsemester, men en sådan tidsfördriv har ett underbart alternativ - strandfotboll. Det här spelet är bra om du gick till havet eller en flod med hela företaget, och även vuxna barn måste göra något. Under en vänskapsmatch kan du enkelt utveckla skicklighet, uppfinningsrikedom, lagkvaliteter. Du behöver bara veta spelreglerna för strandfotboll.

De grundläggande nyanserna för detta lagspel

Det är inte svårt att behärska strandfotboll. Om du bestämmer dig för att lysa upp din fritid bör du studera spelets viktigaste nyanser:

  1. Matchen sker på ett rektangulärt fält 37 m långt och 28 m bredt. Normalt är området för spelet begränsat av ett rött band 10 cm bred. I sina hörn liksom på två sidor mitt i rektanglets stora sidor placeras röda flaggor. De markerar gränserna för fältet och den "virtuella" centrallinjen.
  2. Innan kortfattat förklarar spelreglerna för strandfotboll, kommer kännare att betona att laget bara består av målvakten och 4 fältspelare. Du måste spela barfota, bara fixering av bandager på fotled och knän är tillåtna. Antalet substitutioner är inte fixat, de kan göras både under spelet och under pausen.
  3. Fotbollsspelare får komma in på bollen på fältet med båda händer och fötter, men det är bara möjligt att spela hörnsparken med fötterna. Enligt reglerna för strandfotboll för målvakten kan han bara handla med händerna om bollen oavsiktligt flyger ut ur fältet. Ange bollen i spelet om 4 sekunder. Om detta inte händer, tilldelas domaren en frispark, som spelaren förbinder från fältets mittpunkt.
  4. Det är viktigt att veta att i enlighet med spelreglerna för strandfotboll är matchtiden 36 minuter, som är indelad i tre perioder om 12 minuter vardera. Brottet mellan halvorna är 3 minuter. Rita i spelet är omöjligt: ​​i det här fallet utsåg en serie straff efter straff, 3 för varje lag.
  5. För motståndarens stans eller hans blockering, är steget, den avsedda handen på bollen för hand (utom målvakten) tilldelad en frispark.

Du kan också lära dig subtilitet och spelregler för beachvolleyboll.