Oksolinovaya salva under graviditeten

Varje framtida mamma vill skydda hennes kropp från olika virus, infektioner och förkylningar. Detta gäller speciellt under vårhöstsäsongen och epidemiperioden. Influensa och SARS kan få en mycket negativ inverkan på tillståndet hos ett ofödat barn. Dessutom är behandlingen av gravida kvinnor vid en virusinfektion ytterligare komplicerad av det faktum att de endast kan använda en liten del av drogerna som är inriktade på att undertrycka aktiviteten hos patogener och avlägsnande av obehagliga symptom.

Det är därför kvinnor som förväntar sig att en son eller dotter är född, är det viktigt att förhindra olika sjukdomar. För effektiv förebyggande av sådana sjukdomar under lång tid har en tid bevisad åtgärd, oxolin salva, använts . Detta läkemedel bekämpar framgångsrikt mot virus och bakterier och hjälper nästan alltid till att undvika utveckling av en allvarlig sjukdom. I denna artikel kommer vi att berätta om oxolin salva kan användas under tidig och sen graviditet, och hur det ska ske.

Kan jag använda oxolinsalva under graviditeten?

I enlighet med bruksanvisningen kan oxolinsalva endast användas under graviditet när den förväntade nyttan för en kvinna överstiger risken för ett ofödat barn. Efter att ha läst denna fras, tycker många kvinnor om huruvida oxolinsalva är skadligt under graviditeten.

Faktum är att inga signifikanta studier har gjorts om hur detta läkemedel påverkar barnets hälsa och vitalitet, och det är inte möjligt att otvetydigt svara hur användningen av oxolinsalva under graviditeten på smulor påverkas.

Praktiskt taget alla moderna läkare tror att det här läkemedlet inte skadar varken den gravida kvinnan eller barnet utan att någon rädsla utses för framtida mammor när som helst för förebyggande ändamål. Detta beror på att konsekvenserna av katarralsjukdomen, särskilt under de tre första månaderna av graviditeten, är mycket allvarliga.

Hur använder du oxolinovuyu salva under graviditeten?

Oksolinovaya salva finns i 4 olika former, avviker endast från det procentuella innehållet av den aktiva substansen - oxolin. I motsats till populär tro kan även den mest koncentrerade läkemedlet, som innehåller 3% av den aktiva substansen, användas under graviditet.

Om du är utsatt för allergiska reaktioner, och efter att du har applicerat salvan har du en obehaglig känsla av stickning, brännande och klåda, är det bättre att föredra produkter med en lägre koncentration av oxolin - 0,25%, 0,5% och 1%.

Med syftet att förebygga och behandla en mängd olika virusinfektioner appliceras oxolinsalva på näshålans slemhinnor eller placeras bakom ögonlocket, och det smörjs också av kyla på läpparna och andra manifestationer av herpes simplexviruset. Om denna procedur inte ger dig obehag kan du använda oxolin 2-3 gånger om dagen.

Om du bara vill skydda dig mot infektion, missbruk inte oxolin salva. Det är tillräckligt att lägga det i varje näsgång för en tid innan du lämnar din lägenhet. Var noga med att göra detta om du ska gå till en fullsatt plats, till exempel, i en polyklinisk eller på marknaden. När du har kommit hem måste du skölja rester av läkemedlet med varmt kokt vatten och torka ansiktet med en mjuk handduk.