Cerebral ödem - orsaker

Cerebralt ödem är kroppens svar på trauma, infektion, förgiftning eller överdriven stress. Snabb ackumulering av vätska i hjärncellerna och intercellulära utrymmen medför en ökning av intrakraniellt tryck, ett brott mot blodcirkulationen och i avsaknad av vård kan orsaka dödsfall.

Varför svullar hjärnan?

Det finns många faktorer som provar hjärnödem. De vanligaste orsakerna till hjärnödem är följande:

Det finns bevis för att orsaken till hjärnödem kan vara en höjning i höjden. Så, i en höjd av mer än 1,5 km över havet, i vissa fall finns det ett så kallat akut ödem i hjärnan.

Konsekvenser av hjärnödem

Konsekvenserna av hjärnödem beror till stor del på orsaken som orsakade edematösa fenomen, liksom hur snabbt patienten kom in på sjukhuset. I en sjukhusinställning utförs en uppsättning terapeutiska åtgärder. Tillsammans med medicinsk behandling kan en patient visas en hjärnoperation.

Om otillbörlig tillhandahållande av lämpligt medicinsk hjälp är ett dödligt utfall möjligt. Ofta leder hjärnödem till funktionshinder, speciellt om det orsakas av stroke. Också efter hjärnödem kan det finnas:

För att undvika allvarliga följder för kränkningar av hälsotillståndet behöver du se en läkare och genomgå en läkarundersökning.